Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Klimatyzacja do 107 Happy  (Przeczytany 83031 razy)
3lncr
Użytkownik
*

« Odpowiedz #40 : Czwartek, 12 Maj 2011, 13:42 »

A nie jest tak, ze 107'ki maja fabrycznie zawsze otwarty obieg? Do klimy trzeba to jakos przerabiac chyba, co?

3lncr
piotrAYGO2007
Klubowicz
*

« Odpowiedz #41 : Czwartek, 12 Maj 2011, 13:51 »

jak nie ma klimy to obieg jest otwrty cały czas,
musisz wymienić sterowanie nawiewami i pare innych rzeczy

cookie
Maniak

Sprzedam wózek Mutsy Urban Rider.

« Odpowiedz #42 : Czwartek, 12 Maj 2011, 13:55 »

dobrze jest zamykać obieg powietrza
Panowie- spoko loko, klima chłodzi ale przy +30C i nagrzanym samochodzie w korku nie jest to to samo co w samochodach o klase wyższych. Oczywiście pomaga zamkniety obieg powietrza i jak wspominałem podniesienie obrotów. Z klima jest wszystko w porzadku bo byłem z tym w aso jak tylko zaczęło się porzadnie lato. Zdanim Aso - ten typ tak ma. wieje zimniejszym powuietrzem ale jesli trzeba szyko schłodzić nagrzaną kabine to nie oszukujmy się- instyalacja C1 w korku tego nie potrafi przy temperaturach powyzej 30C. C1 z jazdy testowej też miała takie same problemy bo nie mogłem uwierzyc panom z aso ze ten typ tak ma. MOja klima w takie upały chłodzi ale w korku ustawianie wyższych obrotów dmuchawy niz II nie ma sensu. Mam porównanie do kilku wiekszych samochdów i najwydajniesze klimy jakie spotkałem montuja w misubishi- tam schładza kabinę moment (l200, galant). Zreszta moja wiekowa xantia też duzo lepiej sobie radzi z klimatyzacja niż c1.
3lncr
Użytkownik
*

« Odpowiedz #43 : Czwartek, 12 Maj 2011, 13:57 »

Aaa, teraz rozumiem. Pisales o maluchach. No ale reasumujac, tak czy inaczej, lepiej przeciez jest z klimatyzacja niz bez. Uśmiech

3lncr
piotrAYGO2007
Klubowicz
*

« Odpowiedz #44 : Czwartek, 12 Maj 2011, 14:14 »

jeżeli auto stoi na słońcu i go nie przewietrzysz przed jazdą to nie ma szans na schłodzenie,

Trzeba też wziąć pod uwagę, że szyba jest dużo większa niż w innych autach (chodzi mi tutaj o procent wielkości szyby przedniej do wielkości wnętrza pojazdu- "mała szklarnia"

cookie
Maniak

« Odpowiedz #45 : Czwartek, 12 Maj 2011, 14:16 »

Aaa, teraz rozumiem. Pisales o maluchach. No ale reasumujac, tak czy inaczej, lepiej przeciez jest z klimatyzacja niz bez. Uśmiech
Jasne ale w przypadku domontowywania tego do auta miejskiego imho lepsza inwestycją jest szyber.
WojtekS1
Użytkownik
*

« Odpowiedz #46 : Środa, 21 Maj 2014, 10:40 »

Odgrzewam stary temat  Uśmiech Czy ktoś z forumowiczów w międzyczasie zakładał klimę do swojego maluszka? Szukam kogoś, kto podjąłby się tego na południu kraju rejon Śląska-Krakowa.
cookie
Maniak

« Odpowiedz #47 : Piątek, 23 Maj 2014, 13:14 »

Odgrzewam stary temat  Uśmiech Czy ktoś z forumowiczów w międzyczasie zakładał klimę do swojego maluszka? Szukam kogoś, kto podjąłby się tego na południu kraju rejon Śląska-Krakowa.
Napisze ci z punktu widzenia użyszkodnika fabrycznej klimy. Szału to ona nie robi. Jak masz wydać 2 czy 3 kafle na graty i montaż to załóż sobie szyberdach. Klima zabiera sporo mocy w tak małym silniku, a ta w wydaniu fabrycznym nie jest zbyt wydajna w porównaniu do innych marek samochodów. Dobrze schładza jak silnika ma powyżej 2000 obrotów. Niezbyt skutecznie schładza rozgrzany samochód w korku mimo ze mam szary metalic. W ciemniejszym kolorze działa zapewne jeszcze gorzej.
Do uzbrojenia samochodu w klimę potrzeba sporo gratów (moduł wentylacji spod deski rozdzielczej, parownik, skraplacz, kompresor z przewodami, mocniejszy alternator, a nie wykluczone, że i bardziej wydajny wentylator chłodnicy). Ja bym sobie odpuścił.
kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #48 : Piątek, 23 Maj 2014, 13:34 »

a ja szyberdach strasznie chciałbym mieć Uśmiech

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P
*

« Odpowiedz #49 : Piątek, 23 Maj 2014, 16:03 »

a ja roll dach

citroen c1 1.0
xsara picasso 1.6
mondeo GHIA mk2 2.0
GILERA RUNNER 125cm
3lncr
Użytkownik
*

« Odpowiedz #50 : Piątek, 23 Maj 2014, 16:11 »

A nie lepiej cabrio, a później na to wszystko zasmaaażka? Język

PS: Sorki, to przez ten piątkowy popołudzień przedwieczorny.

3lncr
ganbit
Użytkownik
*

« Odpowiedz #51 : Środa, 28 Maj 2014, 17:47 »

Cabrio to też moje marzenie Uśmiech Może kiedyś.....  lol
Robertmodelarz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #52 : Piątek, 03 Kwiecień 2015, 21:13 »

Jest warsztat w Starej Miłosnej -Warszawa klamoty i montaż 2400 zł
Pankol
Użytkownik
*

« Odpowiedz #53 : Środa, 29 Kwiecień 2020, 23:03 »

Mnie udało się zamatować klimę, jeżeli ktoś potrzebuję dokładny opis łapka w górę, robota na trzy - cztery dni dla kogoś kto tego nie robił.

Mam tylko jedną zagwozdkę, sygnał załączenia klimy po czujniku ciśnienia leci na termoparę parownika są tam trzy piny, jeden wejście prądu od czujnika ciśnienia +12V drugi masa a trzeci wyjście sygnału na BSI załącz klimę.

Silnik benzyna 1,0

Jaki sygnał powinien iść na BSI czy to sygnał prądowy +/- czy logiczny, czy ktoś z siłaczy od elektryki może pomóc, jak mierzę miernikiem to jest tam jakieś minimalne napięcie jakieś 0,5V po załączeniu przycisku klimy, na wyłączonym 0,2V. Co?

Czy mam uszkodzony Termostat z termoparą. Proszę o pomoc.

Po podłączeniu DiagBoxa cały czas nie widzi sygnału załącz klimę
Strony: 1 2 [3]   Do góry
Drukuj
Skocz do: