Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: 1 2 3 [4]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Fliltr kabinowy - wymiana, dołożenie w wersji bez klimy  (Przeczytany 156909 razy)
altair
Użytkownik
*

« Odpowiedz #60 : Sobota, 14 Kwiecień 2018, 20:11 »

W programie TVN Turbo 101 Napraw (sezon 5, odcinek 3, dostępny do obejrzenia na Player.pl) prowadzący wziął się za dołożenie filtra kabinowego do Aygo bez klimy. Tez zaczął od stalowego noża, ale ponieważ była to męczarnia, wymyślił inny sposób.
Użył lutownicy, która roztapia plastik. Przetestowałem i faktycznie to działa, lutownica powoli wgryza się w plastik, wystarczy ją tylko przesuwać. Leci trochę dymu, ale nic się nie pali. W ten sposób tak w 20 minut wyciąłem odpowiednia dziurę, którą potem tylko wyrównałem pilnikiem. Filtr wszedł bez problemu, nie wysuwa się podczas jazdy Uśmiech

Polecam, bo wydaje mi się, że to jest szybszy i bardziej wygodny sposób niż szarpanie się z stalowym nożykiem którym możemy się przy okazji skaleczyć.

kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #61 : Niedziela, 15 Kwiecień 2018, 18:19 »

Uśmiech patent znany od lat Uśmiech

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
Migellito
Newbie
*

« Odpowiedz #62 : Wtorek, 02 Luty 2021, 22:15 »

Czy ktoś spotkał się z sytuacją jak ja.
Auto z 2008 roku Citroen C1 ,z  działającą klimatyzacją. Filtra kabinowego brak, jest kanał zaślepiony jak w wersji bez klimatyzacji. Z czego to może wynikać ?
altair
Użytkownik
*

« Odpowiedz #63 : Piątek, 12 Luty 2021, 14:33 »

Moim zdaniem ktoś dołożył klimatyzację do samochodów który fabrycznie jej nie miał.
Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
Drukuj
Skocz do: