BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #120 : Sobota, 02 Luty 2013, 12:11 » |
|
miałeś wymieniana szybę czołową>  ? jedz na myjkę z kimś zdemontuj lampkę i jeden niech polewa a drugi obserwuje
|
|
|
|
citroen c1 1.0 xsara picasso 1.6 mondeo GHIA mk2 2.0 GILERA RUNNER 125cm
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti
|
 |
« Odpowiedz #121 : Wtorek, 05 Luty 2013, 16:04 » |
|
No niestety, znów powtórka z rozrywki. Całą zimę jeździłem z papierem do wycierania rąk w bagażniku gdyż na nim od razu widać ślady choćby kropli wody (papier ładnie przyjmuje granatowy kolor). I otóż dziś sobie zaglądnąłem pod dywanik ...i tu niespodzianka.....papier cały granatowy. No cóż.... odgadnąłem i nic nie widzę. Musze obserwować. Papier teraz podzieliłem na kilka kawałków, żeby widzieć gdzie sie pojawią pierwsze oznaki....
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

był sobie kiedyś 107RC...
|
 |
« Odpowiedz #122 : Wtorek, 05 Luty 2013, 16:29 » |
|
osz kurna...
ciekawe co tym razem...
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #123 : Wtorek, 05 Luty 2013, 18:59 » |
|
aj ...może włożyć znowu papier i polewać szlauchem i patrzeć gdzie wycieka...sam już nie wiem 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #124 : Czwartek, 07 Luty 2013, 00:30 » |
|
tak, włożyłem papier w kilku miejscach, osobne sztuki, tak że jak jeden sie napije wody to reszta będzie sucha i będę widział gdzie jest ognisko. Wcześniej miałem duży papier w całości, który od razu cały wciągnął wodę i nie było widać gdzie się zaczęło. edit: Jeździłem dwa dni i papiery wszystkie suche a chlapa na zewnątrz straszna. Jednak na dnie wnęki koła, na samym środku przy pasie tylnym zauważyłem parę kropli wody. Poszedłem po latarkę i dokładnie oglądnąłem tylny pas i słuchajcie leciały sobie dwie stróżki . Oglądnąłem sobie dokładnie na fotkach konstrukcje pasu tylnego.... i to może być tylko jedna opcja, tzn cieknie przez zamek, a dokładniej przez przycisk który jest przykręcony do tylnego pasa, mama przynajmniej taką nadzieję, że to to....i na wiosnę znów ściąganie zderzaka. Póki co przykleiłem nowe papierki na tylnym pasie pod zamkiem
|
|
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 07 Luty 2013, 00:32 wysłane przez kaliope »
|
|
|
|
|
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #125 : Czwartek, 07 Luty 2013, 01:02 » |
|
jeszcze troszkę i jedynym wyjściem będzie zrobić znaczy sie wykopać rów melioracyjny i zrobic odpływ dla tej zbierajacej sie z kosmosu wody
|
|
|
|
|
|
|
cookie
Maniak

Sprzedam wózek Mutsy Urban Rider.
|
 |
« Odpowiedz #126 : Czwartek, 07 Luty 2013, 08:59 » |
|
Może byc tez tak, ze kondensat zbiera ci sie na gołej zimnej blasze w bagażniku do którego chyba wpada wszystko co wentylato wepchnie do kabiny i poderwie z szyb i podłogi, bo zdaje się, że wylot powietrza jest gdzieś w bagazniku?
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #127 : Czwartek, 07 Luty 2013, 13:04 » |
|
no są te dwie kratki wentylacyjne po dwóch stronach pasu tylnego ale je już mam uszczelnione i tam raczej nie leje się bo by się lało w dół na wyskości tych kratek, a leje się na wyskości zamka.
|
|
|
|
|
|
|
cookie
Maniak

Sprzedam wózek Mutsy Urban Rider.
|
 |
« Odpowiedz #128 : Czwartek, 07 Luty 2013, 17:38 » |
|
no są te dwie kratki wentylacyjne po dwóch stronach pasu tylnego ale je już mam uszczelnione i tam raczej nie leje się bo by się lało w dół na wyskości tych kratek, a leje się na wyskości zamka.
Nie o to mi chodzi- ja nie pisze o wlewaniu sie tymi kratkami tylko wytrącaniu się na gołej blasze kondensatu, który leci z kabiny.
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #129 : Czwartek, 07 Luty 2013, 21:04 » |
|
dziwne, poprzyklejałem dodatkowe papierki na tylnym pasie, i na razie nic ...wszystkie papierki suchutkie. Może rzeczywiście skroplona para wodna?
|
|
|
|
|
|
|
kamilnow13
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #130 : Piątek, 08 Luty 2013, 14:30 » |
|
miałeś wymieniana szybę czołową>  ? jedz na myjkę z kimś zdemontuj lampkę i jeden niech polewa a drugi obserwuje Nie nie nic nie było wymieniane. Myśle nad oklejeniem silikonem od srodka tej anteny może to coś da tj. robi się to pod zapasówką
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #131 : Niedziela, 24 Luty 2013, 12:25 » |
|
Tak jak pisałem, zrobiłem 2 tygodnie obserwacji wykorzystując papier, który ładnie zmienia kolor jak się staje mokry. Tak jak sądziłem już wcześniej, ewidentnie podcieka spod tego otworu gdzie jest zamontowany zamek. Kiedy do niego zaglądnąłem z latarką, jego dno było wilgotne i potem woda wycieka tam gdzie zaznaczyłem czarną strzałką, na drugiej fotce Reszta papierków suchutka, jeden tylko miał delikatnie zamoczony róg. Ktoś ma jakiś pomysł?   
|
|
|
|
|
|
|
ckrzys
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #132 : Środa, 05 Czerwiec 2013, 22:01 » |
|
Dorzucę się i ja do wątku wody w bagażniku. I mnie nie ominął ten problem. Na wiosnę woda w bagażniku. Przeczytałem ten temat ze 20 razy. Wyeliminowałem lampy, uszczelniłem je, polewałem woda i wszystko było ok. Przychodził deszcz, nawet niewielki i znowu w bagażniku woda. Pozdejmowane całe wyciszenie, obserwacje 3 tygodnie, a woda skapuje sobie jakby spod lamp. Recę załamałem wtedy już po raz piąty. Pozostały już do sprawdzenia tylko dwie rzeczy: śruby mocujące klapę i lampka stopu. Zacząłem od tego drugiego i to był strzał w "10". W miejscu montowania lampy jest podwójna blacha. Dlatego woda nie leje się na podsufitówke, tylko ścieka sobie po wewnętrznych blachach w zależności od przechylenia samochodu, raz na prawą stronę a raz na lewą. Nigdzie jej nie widać bo jest pod blachami. Pojawia się dopiero jak wypływa przy zgrzewach nad samymi nadkolami. Takie objawy wskazują mylnie na przecieki przy kloszach boczne, a to jednak lampa stopu. Pozostało uszczelnienie tej lampki oczywiście silikonem i teraz już pełen komfort bo wreszcie jest w bagażniku sucho.
|
|
|
|
Peugeot 107 filou 5D black
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #133 : Środa, 05 Czerwiec 2013, 22:21 » |
|
u nas leje niemal non-stop od tygodnia i dziś wziąłem auto pod lupę. Wsunąłem łapę pod wykładzinę przy wszystkich drzwiach. Wszędzie sucho do momentu jak wsunąłem łapę pod dywanik przy przednich drzwiach pasażera. Można było wykręcać ten filc....mokrutko. Dokładnie oglądnąłem i znów ewidetnie spod uszczelki. Cały próg był mokry. Wysuszyłem, podwinąłem na chamca wykładzinę żeby mieć widok na próg podczas kolejnych deszczowych dni.......i nic.......nic nie cieknie. Czyli, a zauważyłem już to kilka razy, wszystko zależy jak się uszczelka ułoży, a jak wiemy te uszczelki chodzą sobie luźno jak chcą
|
|
|
|
|
|
|
gaga195
|
 |
« Odpowiedz #134 : Piątek, 14 Czerwiec 2013, 00:29 » |
|
z innej beczki co może być powodem że zmiana uszczelki w drzwiach nie pomaga na przecieki wody pod nogi pasazera?
|
|
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #135 : Piątek, 14 Czerwiec 2013, 09:51 » |
|
Może trzeba drzwi trochę "przegiąć"?
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #136 : Piątek, 14 Czerwiec 2013, 10:36 » |
|
tak jak pisałem, ostatnio mi zalało podłoge przy drzwiach pasażera. Odgiąłem dywanik, odsłoniłem próg i tak jeździłem w kolejne dni deszczowe i jak na złość ani grama przecieku. Zauważyłem to już kilka razy, tzn wszystko zależ jak się uszczelka ułoży. Czasami lekko odejdzie i już leje się do środka
|
|
|
|
|
|
|
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #137 : Wtorek, 18 Czerwiec 2013, 23:14 » |
|
ja kiedys widziałem u siebie ze woda wyleciala z uszczelki tami dziurkami co sa w niej ........... woda czasami zalewala mi podłogę u pasażera jak auto stoi pod katem kiedy pada i woda leci prosto tam w szczeline przy dachu
|
|
|
|
|
|
|
bedek
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #138 : Sobota, 05 Kwiecień 2014, 09:58 » |
|
Witam,
Ostatnio po wiekszych deszczach pojawia sie problem wody w wnetrzu samochodu - szczegoly w zalaczniku zdjeciowym. Prosze o porade poniewaz nie moge wykryc skad moze sie dostawac.
Objawy: - w przypadku duzych deszczow pojawia sie woda glownie w bagazniku po lewej stronie a takze czesto w na podlodze tylnego pasazera takze z lewej strony - woda do bagaznika prawdopodobnie nie dostaje sie spod uszczelki klapy poniewaz wilgoc zawsze pojawia sie w dolnej czesci bagaznika - w przypadku wody na podlodze tylnego pasaze podobnie nie widac sladow wody na uszczelkach drzwi
Pytania: - prosze o dokladna porade jak tego problemu sie pozbyc ? nie jestem mechanikiem wiec prosze o jasna i prosta odpowiedz - jaki sprzet, kleje, uszczelniacze lub uszczelki musze kupic ? - czy to mozliwe ze woda na podlodze pasazera przecieka pod kanapa tylna z bagaznika ?
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #139 : Sobota, 05 Kwiecień 2014, 12:41 » |
|
Watek scaliłem, nie zakładamy nowych wątków o tym samym. Czytałeś dokładnie ten wątek? Tu jest już chyba wszystko i wszystkie możliwe rozwiązania.
Co do drzwi, wymiana uszczelki. Ja wymieniłem w tylnych lewych drzwiach i spokój
Co do bagażnika to 4 opcje: a) światło stop w dachu b) lampy tylne c) uszczelka klapy/szyby d) wywietrzniki w tylnym pasie.
Jak nie wiesz skąd dokładnie, to musisz zabezpieczyć wszystko i tyle. Wszystkie 4 rozwiązania są przedstawione w tym wątku.
|
|
|
|
|
|
|
|