Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Ile ojeju mieści się w skrzyni  (Przeczytany 13842 razy)
dogberry
Użytkownik
*

« : Niedziela, 29 Listopad 2009, 17:50 »

Witam

Jak naprawię sprzęgło to chce wymienić olej w skrzyni bo trochę po zębach pojechałem czasami  Łohoho Ile się tego oleju tam mieści i czy to będzie dobre http://www.motoeg.elblag.pl/sklepmotoeg/product_info.php?cPath=93_102_119&products_id=495 ?

Pozdrawiam

pepsicol
Gość
« Odpowiedz #1 : Niedziela, 29 Listopad 2009, 20:09 »

1,7 litra lepkość-SAE 75W
TOYOTA Genuine Manual Transmission Gear Oil LV API GL-4
Wymiana zalecana TYLKO gdy samochód jest eksploatowany(...)w jeden ze sposobów określonych jako szczególne warunki eksploatacji.
Uśmiech
Nie masz instrukcji?
107KOMPRESOR
Klubowicz
*

« Odpowiedz #2 : Niedziela, 29 Listopad 2009, 22:19 »

ja wlałem ten olej przy 60kkm teraz mam 105 i wszystko jest ok. tyle moge powiedzieć.

P107 SI GT  P206SW 207GTI
dogberry
Użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Niedziela, 29 Listopad 2009, 23:43 »

Pewnie gdzieś instrukcja jest. Ale jak już kiedyś pisałem ASO chciało mi wymienić przy 60.000km płyn chłodniczy, hamulcowy i właśnie w skrzyni  lol W sumie to i tak bym nie zrobił wtedy wymiany w ASO bo nie miałem już gwarancji przez "gazownie"

pepsicol
Gość
« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 30 Listopad 2009, 00:07 »

To proponuje jednak znaleźć instrukcje,tam sporo ciekawych rzeczy ukryli Uśmiech A tak poważnie uchroni cie to przed niewiedzą,bo wiesz kiedy i co i na co wymienić.Ja np zadałem pytanie kiedy mam wymiane paska rozrządu (1,4HDi) to w ASO RZGÓW powiedzieli mi,że po 110 tys km,w ASO w Zduńskiej Woli dyżurny mechanik stwierdził,że MAM ŁAŃCUCH ROZRZĄDU (!!!) A TOYOTA POLSKA w odpowiedzi mailowej poinformowała mnie,że przewidywana wymiana powinna odbyć sie po przejechaniu 180 tys km.Generalnie większość tych mechaników odbywała nauki za czasów żuków , nys i co młodsi na polonezach ...ale to już inny temat.
Uśmiech
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: