BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #40 : Niedziela, 10 Czerwiec 2012, 10:41 » |
|
|
|
|
|
citroen c1 1.0 xsara picasso 1.6 mondeo GHIA mk2 2.0 GILERA RUNNER 125cm
|
|
|
107KOMPRESOR
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #41 : Niedziela, 10 Czerwiec 2012, 12:21 » |
|
(...) jak ktos mnie lekceważy bo nie widzi kto prowadzi a ocenia po aucie ....(...)
Nie lekceważy Ciebie tylko auto. Powiem Ci tak to jest dla mnie największy problem małych samochodów. Fajnie to było widać w mojej 107. Jak jechałem w dzień to nagminne było: zajeżdżanie drogi, blokowanie, wymuszanie, wpychanie się, itd. Jednak najgorsze było i to nagminne przyśpieszanie jak ich wyprzedzałem. (między innym dla tego zawsze chciałem mieć turbo w małym samochodzie - ja niestety chciałem im coś udowodnić - wcześniej jeździłem 106 i 306. Widziałem jaka jest różnica w traktowaniu samochodów na drodze) Jak jechałem w nocy, a trzeba tu w tym miejscu zaznaczyć, że światła w 107 są bardzo kozackie i nie zdradzają iż to tylko 107, to mi ustępowali drogi itd. pełna kultura. Dopiero jak się zorientowali co ich wyprzedza sytuacja wracała do normy. Niejako dla pocieszenia powiem, że najtrudniejsza była jazda Imprezą GT - kierowcy dzielili się wówczas na 2 grupy. Sympatycznych, którzy po prostu zachowywali się kulturalnie i tych którzy za wszelką cenę chcieli sprawdzić jak szybka jest taka impreza - to było strasznie niebezpieczne ponieważ nigdy nie wiedziałeś na kogo trafisz. Na szczęście moja była na tyle żwawa, że dawałem rade. Zresztą przyzwyczajenie ze 106 do bycia zawsze na odpowiednio niskim biegu powodowała, że nigdy nie byłem zaskoczony. To przyzwyczajenie widać dobrze po moim spalaniu. Zawsze więcej na trasie niż w mieście. pozdrawiam mały ps W PL niestety pokutuje jedna przerażająca myśl u 99% kierowców. "Mały samochód to padlina i nie może być szybki. Duży to co innego." W myśl tej zasady zawsze jadąc Mazdą 6 czy Legacy (który wcale nie jest szybki zresztą w wersji wolnossącej 2.0) sytuacja była taka, że 95% kierowców mi ustępowalo i było kompletnie spokojnych 
|
|
|
|
|
|
|
GR71
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #42 : Niedziela, 10 Czerwiec 2012, 13:22 » |
|
(...) jak ktos mnie lekceważy bo nie widzi kto prowadzi a ocenia po aucie ....(...)
Nie lekceważy Ciebie tylko auto. Powiem Ci tak to jest dla mnie największy problem małych samochodów. Fajnie to było widać w mojej 107. Jak jechałem w dzień to nagminne było: zajeżdżanie drogi, blokowanie, wymuszanie, wpychanie się, itd. Jednak najgorsze było i to nagminne przyśpieszanie jak ich wyprzedzałem. (między innym dla tego zawsze chciałem mieć turbo w małym samochodzie - ja niestety chciałem im coś udowodnić - wcześniej jeździłem 106 i 306. Widziałem jaka jest różnica w traktowaniu samochodów na drodze) Jak jechałem w nocy, a trzeba tu w tym miejscu zaznaczyć, że światła w 107 są bardzo kozackie i nie zdradzają iż to tylko 107, to mi ustępowali drogi itd. pełna kultura. Dopiero jak się zorientowali co ich wyprzedza sytuacja wracała do normy.  stąd u mnie pasy. Imituję groźną osę.... a w rzeczywistości to tylko mucha ...z paskami osy. 
|
|
|
|
Peugeot 107 Nissan Qashqai 2015 1.6 DIG-T 163kM
|
|
|
kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #43 : Niedziela, 10 Czerwiec 2012, 15:53 » |
|
dlatego trzeba ludziom pokazać co małe może 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
Bubu
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #44 : Niedziela, 10 Czerwiec 2012, 17:35 » |
|
ps W PL niestety pokutuje jedna przerażająca myśl u 99% kierowców. "Mały samochód to padlina i nie może być szybki. Duży to co innego." W myśl tej zasady zawsze jadąc Mazdą 6 czy Legacy (który wcale nie jest szybki zresztą w wersji wolnossącej 2.0) sytuacja była taka, że 95% kierowców mi ustępowalo i było kompletnie spokojnych  Niestety tutaj przyznaje całkowitą rację, ale muszę też dodać że jest to chyba najfajniejsza rzecz zobaczyć minę kierowcy "DUŻEGO" samochodu jak go odstawia spod świateł(przynajmniej do czasu  ) trojaczek. Ot taki kompleks "wielkości" na polskich drogach, w innych krajach rzadziej się coś takiego spotyka.
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #45 : Poniedziałek, 11 Czerwiec 2012, 07:53 » |
|
 bezcenne 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #46 : Poniedziałek, 11 Czerwiec 2012, 10:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janq
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #47 : Poniedziałek, 11 Czerwiec 2012, 12:59 » |
|
niebywałe 
|
|
|
|
|
|
|
Jacek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Poniedziałek, 11 Czerwiec 2012, 14:00 » |
|
Nie lekceważy Ciebie tylko auto. Powiem Ci tak to jest dla mnie największy problem małych samochodów. Fajnie to było widać w mojej 107. Jak jechałem w dzień to nagminne było: zajeżdżanie drogi, blokowanie, wymuszanie, wpychanie się, itd. Jednak najgorsze było i to nagminne przyśpieszanie jak ich wyprzedzałem. (między innym dla tego zawsze chciałem mieć turbo w małym samochodzie - ja niestety chciałem im coś udowodnić - wcześniej jeździłem 106 i 306. Widziałem jaka jest różnica w traktowaniu samochodów na drodze) Jak jechałem w nocy, a trzeba tu w tym miejscu zaznaczyć, że światła w 107 są bardzo kozackie i nie zdradzają iż to tylko 107, to mi ustępowali drogi itd. pełna kultura. Dopiero jak się zorientowali co ich wyprzedza sytuacja wracała do normy. Niejako dla pocieszenia powiem, że najtrudniejsza była jazda Imprezą GT - kierowcy dzielili się wówczas na 2 grupy. Sympatycznych, którzy po prostu zachowywali się kulturalnie i tych którzy za wszelką cenę chcieli sprawdzić jak szybka jest taka impreza - to było strasznie niebezpieczne ponieważ nigdy nie wiedziałeś na kogo trafisz. Na szczęście moja była na tyle żwawa, że dawałem rade. Zresztą przyzwyczajenie ze 106 do bycia zawsze na odpowiednio niskim biegu powodowała, że nigdy nie byłem zaskoczony. To przyzwyczajenie widać dobrze po moim spalaniu. Zawsze więcej na trasie niż w mieście. pozdrawiam mały ps W PL niestety pokutuje jedna przerażająca myśl u 99% kierowców. "Mały samochód to padlina i nie może być szybki. Duży to co innego." W myśl tej zasady zawsze jadąc Mazdą 6 czy Legacy (który wcale nie jest szybki zresztą w wersji wolnossącej 2.0) sytuacja była taka, że 95% kierowców mi ustępowalo i było kompletnie spokojnych  Ważne jest to, że kiedy jeździmy trojaczkami to nie mamy z tym problemów, kompleksów, itd. Jeżdżenie czymś takim po mieście pokazuje, że jesteśmy Europejczykami bez zahamowań. Po to te auta zostały min. stworzone i miasto je kocha. Spójrzmy na ceny Aygo w UK. Trzymają cenę, bo pociągają za sobą niewielkie opłaty. Poza tym jazda trojaczkiem ma dość wysoki współczynnik "fun to drive". Nie sądzicie? PS. Pozdrawiamy miszczów kierownicy w Touaregach, Tiguanach, Kugach,  i innych autobusach spod znaku Audi i BMW.  PSS. W Wielkiej Brytanii jest ciekawy idiom oznaczający samochody duże, pick-upy, SUVY, które służą wypindrzonym damom do dowożenia dzieci do szkoły ->>> Chelsea Tractor, hehehhehe  . Jakie proponujecie tłumaczenie: Czołg Kabacki ;-)
|
|
|
|
|
|
|
dthdth
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #49 : Poniedziałek, 11 Czerwiec 2012, 14:28 » |
|
W NL jest to chyba najbardziej popularne autko. Powaznie Raz ze jest zwinne, dwa ze malo pali, trzy ze nie placic sie podatku drogowego i do tego sa bardzo ladne (choc to oczywiscie kwetsia gustu). Jest ich tutaj jak mrowek. Na oko strzelam 50% zepoty, 35% cytryny a reszta tojoty. Ja osobiscie uwazam ze to wyjatkowo udane autko, choc ostatnio szrpnelo mnie odrobine za kieszen, no ale mam nadzieje ze nastepne kilka lat bedzie "bezwydatkowe" 
|
|
|
|
Peugeot 107 1.0-12V-2Tronic  , Byl - Fiat Bravo 1.9 MJTD 165hp/350Nm  , Sym Fiddle II 50cc  , Byl - Kreidler Galactica 2.0 Electric  , Triumph Tiger 800 Crystal White  , Toyota Auris II Hybrid 
|
|
|
Jacek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wtorek, 12 Czerwiec 2012, 13:13 » |
|
Hej, Wczoraj była ustawka z koleżanką, której to mąż twierdzi (w przypływie geniuszu), że Aygo to nie samochód (sic!). W końcu postanowiliśmy stanąć na kresce. Ona Yarisem 2008, 1.3 (86 koni). Przed wyścigiem pytała mnie, czy rzeczywiście chcę się ścigać. Baa, no pewnie. Miałem trochę dyga, bo z jej opowieści to ten Yaris fruwa. 1. O - 80, 0-100, 0-130 nie miała szans. Na jedynce nie piłowałem, bo mi sie nie chciało, na 2-ce było bye-bye. Nie miała szans. Doszedłem do 170 na 4-5 długości samochodu i nuda. 2. Potem był rolowany od 60km/h w górę. I to samo. Odjeżdżałem jej jak chciałem.
Potem mi wyznała, że nie spodziewała sie, że Aygo tak jeździ ;-)
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #51 : Wtorek, 12 Czerwiec 2012, 14:43 » |
|
zuch chłopak 
|
|
|
|
|
|
|
Dochu
Posiadacz

|
 |
« Odpowiedz #52 : Wtorek, 12 Czerwiec 2012, 15:13 » |
|
pogratulować pojedynku! 
|
|
|
|
|
|
|
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #53 : Wtorek, 12 Czerwiec 2012, 15:20 » |
|
brawo 
|
|
|
|
|
|
|
Jacek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wtorek, 12 Czerwiec 2012, 16:25 » |
|
zuch chłopak  Nie zbijaj się ... ;-)
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #55 : Środa, 13 Czerwiec 2012, 08:30 » |
|
no co ty to duma i gratulacje 
|
|
|
|
|
|
|
|