Ja też poszukuję jakiegoś preparatu ale.. szukałam porad dot. usuwania drobnych zarysowań na szybach samochodowych i niestety obawiam sie, ze nie jest to takie proste; samo polerowanie wymaga chyba dużej cierpliwości. Poza tym jest niebezpieczeństwo, że zamiast zlikwidować drobną rysę można "zepsuć" sobie szybę. To szczególnie ryzykowne na szybach przednich.
Profesjonalne polerowanie szyb nie jest chyba wielkim wydatkiem, tylko, że mam wątpliwości, czy warto w to inwestować dopóki rysy tylko denerwują ale nie wpływają na widoczność

. Tym bardziej, że moje doświadczenie pozwala spodziewać się, ze tych rys będzie przybywać dopóki nie odkryję przyczyny.
Mam już 2 rysy na tylnej szybie, (nad którymi już "płakałam" powyżej). A wczoraj nabyłam nową: na szybie bocznej

. Wszystkie rysy wyglądają podobnie- są cieniutkie (grubość włosa), widoczne tylko pod światło. Jeżeli sama jestem sprawcą, to podejrzewam o współudział irchową gąbkę, którą właśnie wczoraj wycierałam boczną szybę i chwilę potem odkryłam tę rysę. Chociaż to wydaje się mało prawdobne. Jednak od czasu rys na tylnej szybce nawet nie brałam do ręki skrobaczki. Pozostaje jeszcze celowe działanie "osób trzecich" .