kaliope
SUPER MODERATOR
Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti
|
|
« Odpowiedz #180 : Niedziela, 17 Wrzesień 2017, 20:59 » |
|
Czyli uszczelka drzwi pasażera do wymiany. Zobaczy czy dobrze leży, można ją osadzić na kleju do uszczelek, ponoć sobie takie
|
|
|
|
|
|
|
wlazly10
Newbie
|
|
« Odpowiedz #181 : Niedziela, 17 Wrzesień 2017, 22:44 » |
|
Orientujesz się gdzie poza ASO można kupić i jaka cena ? bo na allegro same używki
|
|
|
|
|
|
|
biker
Newbie
|
|
« Odpowiedz #182 : Wtorek, 30 Styczeń 2018, 21:30 » |
|
Mam w aygo również problem z wodą w bagażniku i odkryłem dwa miejsca z których przedostaje się woda. Pierwsze to trzecie światło stop, lało się tak, że aż podsufitka była mokra, a drugie to łączenie blach w bagażniku. Miałem to samo w avensisie, też dostawała się woda do bagażnika przez łączenie blach i po zasilikonowaniu problem zniknął.
|
|
|
|
|
|
|
wojtekm
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #183 : Sobota, 03 Luty 2018, 20:05 » |
|
Zdjęcia popraw bo się nie wyświetlają
|
|
|
|
|
|
|
przybylg
Newbie
|
|
« Odpowiedz #184 : Środa, 01 Sierpień 2018, 12:03 » |
|
Witam wszystkich Jako, że to początek mojej przygody z aygo (1). To mam pytanie, czy ktoś zakładał tą uszczelkę jak na tym filmie na yt? Podeślecie link, jaką tą uszczelkę kupić aby dobrze przylegała?
|
|
|
|
|
|
|
wlazly10
Newbie
|
|
« Odpowiedz #185 : Niedziela, 26 Sierpień 2018, 16:02 » |
|
Do citroena czy Peugeota to chyba i tak tanio uszczelka do drzwi kosztuje , dziś zamawiałem do aygo 400 zł po rabacie 10% .... Zobaczymy czy pomoże już próbowałem rozbebeszyć tą starą , wciskając tam rułke gumową do środka ale jak lało tak leje ...Jedno pytanie czy wie ktoś jak wyregulować drzwi w aygo ? Bo ani na zamku nie idzie ani na zawiasie... Może jakiś knif jest ?
|
|
|
|
|
|
|
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P
|
|
« Odpowiedz #186 : Niedziela, 04 Listopad 2018, 13:30 » |
|
rygiel .... czpien w słupku sie odkreca i luzuje i przestawia i powinni cos zmienic sie
|
|
|
|
citroen c1 1.0 xsara picasso 1.6 mondeo GHIA mk2 2.0 GILERA RUNNER 125cm
|
|
|
ultimus
Newbie
|
|
« Odpowiedz #187 : Środa, 04 Grudzień 2019, 11:22 » |
|
Zdjęcie uszczelki. Szerokość, wysokość to około 1 cm. Jedna wystarczy na jedne drzwi.
U mnie też przecieka Uszczelnienie lamp nic nie dało. Chcę teraz spróbować zrobić drzwi. Ile metrów uszczelki potrzeba mniej więcej na jedne drzwi? Na allegro uszczelki są na metry.
|
|
|
|
|
|
|
ajgo
Newbie
|
|
« Odpowiedz #188 : Wtorek, 23 Luty 2021, 21:23 » |
|
Czy ktoś może powiedzieć, gdzie szukać odpływów z podszybia w Aygo?
|
|
|
|
|
|
|
bobek310
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #189 : Piątek, 31 Grudzień 2021, 19:30 » |
|
C1-ką na co dzień jeździ żona. Któregoś razu ja musiałem gdzieś jechać ino parowały. Po zajrzeniu do bagażnika zauważyłem ok 10 cm wody - koszmar. Wypuściłem wodę. Wstawiłem cytrynkę do garażu i wykonałem następujące czynności: - zdemontowałem uszczelkę pod tylną szybą, w domu wyczyściłem ją szczoteczką z mydłem (wypłukałem trochę błota), spłukałem ją, wysuszyłem. Na silikon hydrauliczny wmontowałem ją w tylny rant. Przesmarowałem kremem/silikonem do konserwacji uszczelek i zostawiłem na noc bez zamykania szyby (żeby nabrała sprężystości - to samo zrobiłem z uszczelką prawych drzwi, bo nieraz jak deszcz zacinał, to woda pojawiała się na wycieraczce pod nogami - zdemontowałem tylne lampy - usunąłem gąbkowe uszczelki i mniej-więcej w tym miejscu silikonem hydraulicznym wykonałem uszczelkę i przykręciłem lampy - zdemontowałem tylną trzecią lampę stopu, uszczelniłem przezroczystym silikonem hydraulicznym i zamontowałem
Średnio co rok smaruję wszystkie uszczelki kremem/silikonem do konserwacji uszczelek i zostawiam wszystkie otwory otwarte, aby uszczelki nabrały sprężystości.
Od dwóch lat zapomniałem o temacie przecieku wody do środka
|
|
|
|
|
|
|
|