polobis
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 81
|
|
« : Czwartek, 17 Grudzie艅 2009, 19:43 » |
|
u mnie standardowo: uiuiui ...brrruummmmm.... ale odpalam codziennie, od jutra b臋dzie sta艂 i marz艂 do wtorku... szyby nie paruj膮, ogrzewanie na max wajcha i nadmuch na 1 biegu, po trasie robi膮 si臋 fajne spojlery za ko艂ami ;-) po 8-10km jest ju偶 w 艣rodku ciep艂o... spalanie wzros艂oooooo... kiepsko z ruszaniem w 艣niegu, jazd膮 na p贸艂sprz臋gle pod g贸rk臋 (kiepskie niskie obroty, a jak docisn臋 to ju偶 po艣lizg), hamowania silnikiem prawie nie ma, bo nawet na 2 biegu ma oko艂o 25-30km/h, co jest mocno za szybko jak na dzisiejsze (17.12.2009) warunki ocena "na gor膮co" 8/10
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 489
|
|
« Odpowiedz #1 : Czwartek, 17 Grudzie艅 2009, 20:50 » |
|
u mnie wszystko (z wyjatkiem spalania ;P) zadowalajace . wczoraj po nieodsniezonej autostradzie smigalem 90km/h (szybciej sie balem, a i tak wszyscy wolniej jechali.. ;P). z ruszaniem pod gorke tez problemow nie bylo.. no ale moze za malo sniegu albo kiepska gorka ;P [albo mam lepsze opony ;-)]. dzisiaj sie przekonalem, ze jak chce wsiasc do auta to musze najpierw snieg znad drzwi strzepac... ;-) w poprzednim samochodzie nic mi do srodka nie lecialo przy otwieraniu.. a tutaj... coz.. ;-) co do tych 'spojlerow' - tez dzisiaj zauwazylem.. az mi sie szkoda zrobilo, ze chlapaczy z przodu nie mam ;-). w koncu moge z pewnoscia stwierdzic, ze ABS jest i dziala tak mi sie jeszcze przypomnialo, ze wczoraj jak sobie jechalem w padajacym sniegu to wycieraczki mi zaczely skrzypiec (obie). dzisiaj juz bylo ok.
|
|
|
|
|
|
|
dthdth
V.I.P
Wiadomo艣ci: 1777
|
|
« Odpowiedz #2 : Czwartek, 17 Grudzie艅 2009, 23:00 » |
|
No to u mnie brak problemow poza tym ze droga dojazdowa byla zasypana sniegiem potem ubita i az blyszczaca no i jadac ok 10km/h okazazlo sie ze jade za szybko i tylko dlatego ze miedzy droga a kanalem wodnym jest okolo 1.5 m trawy to wyhamowalem . A juz sie widzialem przez chwile jak autko tonie ehh
|
|
|
|
Peugeot 107 1.0-12V-2Tronic , Byl - Fiat Bravo 1.9 MJTD 165hp/350Nm , Sym Fiddle II 50cc , Byl - Kreidler Galactica 2.0 Electric , Triumph Tiger 800 Crystal White , Toyota Auris II Hybrid
|
|
|
piotrAYGO2007
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 284
|
|
« Odpowiedz #3 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 11:49 » |
|
stopni -10,5 i pali bez problemu (rok temu -25 i tez pali艂) ruszanie pod g贸r臋 na lodzie bez 偶adnego problemu-idzie jak czo艂g-niekt贸re "niby teren贸wki" wymi臋kaj膮. Ocena 12/10 hehe
|
|
|
|
|
|
|
107KOMPRESOR
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 2553
|
|
« Odpowiedz #4 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 12:22 » |
|
u nas na razie zima s艂aba, ledwo dwa dni mrozu wi臋c problem贸w brak w zesz艂ym roku po tygodniu stania na dworze bez odpalania w du偶ym minusie odpali艂 bez problemu wi臋c nie widze tutaj problem贸w na przysz艂o艣膰 pozdrawiam ma艂y
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz
|
|
« Odpowiedz #5 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 14:57 » |
|
zauwazylem dzisiaj, ze snieg mi sie w grilu (po lifcie) osadza.. nie wiem czy to czyms grozi, czy nie.. w kazdym razie glupio wyglada ;P
|
|
|
|
|
|
|
broszka
U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 58
|
|
« Odpowiedz #6 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 18:17 » |
|
a ja g艂upia nie zu偶y艂am do ko艅ca letniego p艂ynu, zamarz艂 z艂o艣liwiec jeden i mi chlapa膰 nie chce a w tak膮 pogod臋 to lipnie bez p艂ynu... nie mam go jak odmrozi膰 a nadzieja 偶e dolanie zimowego cos pomo偶e nadal we mnie tkwi... Poza tym autko dzia艂a ok
|
|
|
|
|
|
|
107KOMPRESOR
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 2553
|
|
« Odpowiedz #7 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 18:41 » |
|
nie pomo偶e u mnie nie pomog艂o ale jak masz u siebie centrum chandlowe z podziemnym parkingiem to pomo偶e
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz
|
|
« Odpowiedz #8 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 19:34 » |
|
mialem problemy z otwarciem szyby (elektryk)... przymarzla ;]
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator
Wiadomo艣ci: 5856
by艂 sobie kiedy艣 107RC...
|
|
« Odpowiedz #9 : Pi膮tek, 18 Grudzie艅 2009, 20:10 » |
|
u mnie jak zwykle powoli si臋 robi ma艂y problemik z odpalaniem, a raczej po prostu musz臋 go troszk臋 d艂u偶ej (max 4-5s) przytrzyma膰 na rozruszniki i czu膰 ze mu ci臋偶ko ale jeszcze ani razu nie zawi贸d艂, pomimo bardzo kr贸tkich odcink贸w! jestem dumny, tylko spalanie wzros艂o, ale to chyba przez moj膮 jazd臋 na pe艂en fun
|
|
|
|
Pzdr from 艁DZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (s艂u偶bow贸z) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(呕onowozide艂)
By艂y: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
broszka
U偶ytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Poniedzia艂ek, 21 Grudzie艅 2009, 23:51 » |
|
no i m贸j problem z zamarzni臋tym p艂ynem sta艂 sie powazniejszy... popsu艂am pompk臋, do wymiany, jak us艂ysza艂am w serwisie: NIE JEST PANI PIERWSZA! no niestety... wiecie gdzie ta pompka sie znajduje i czy mo偶na kupi膰 jak膮艣 zamienna za taniej ni偶 150 z艂??
|
|
|
|
|
|
|
pepsicol
Go艣膰
|
|
« Odpowiedz #11 : Wtorek, 22 Grudzie艅 2009, 00:55 » |
|
pewnikiem na dole naczynia na p艂yn ale w膮tpie by jaka艣 inna pasowa艂a
|
|
|
|
|
|
|
biela
Administrator
Wiadomo艣ci: 1502
Auto maniak
|
|
« Odpowiedz #12 : Niedziela, 27 Grudzie艅 2009, 17:31 » |
|
|
|
|
|
Kia Ceed SW '20 1.0 120KM
|
|
|
broszka
U偶ytkownik
|
|
« Odpowiedz #13 : Poniedzia艂ek, 28 Grudzie艅 2009, 21:03 » |
|
dobra Panowie, problem rozwi膮zany zosta艂 przed 艣wi臋tami, kumpel pogrzeba艂, wyci膮gn膮艂 pompki i je gotowa艂, wszystko juz psika, 艣miga i szyby ju偶 czyste:)
|
|
|
|
|
|
|
pszczolka
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 81
|
|
« Odpowiedz #14 : Poniedzia艂ek, 28 Grudzie艅 2009, 22:41 » |
|
Mrozu du偶ego nie by艂o, ale m贸j HDI niestety potrzebowa艂 nieco czasu 偶eby sie rozrusza膰. Czy mo偶e wszystkie diesle tak maja? Mo偶e akumulator s艂aby.... ale wozik z kwietnia i jak temperatura wy偶sza to i z odpaleniem problemu nie ma.
|
|
|
|
pszczolka
|
|
|
|