Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: 1 2 [3] 4   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Żarówki - dyskusja, wymiana, problemy  (Przeczytany 140100 razy)
BOBAS349FK
c1aygo107.net V.I.P
*

« Odpowiedz #40 : Środa, 31 Październik 2012, 00:50 »

ja odpukać Disco tez od kupna 4 lata i te same zarowki  OK

citroen c1 1.0
xsara picasso 1.6
mondeo GHIA mk2 2.0
GILERA RUNNER 125cm
kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #41 : Środa, 31 Październik 2012, 07:59 »

i padła mi żaróweczka od strony aku. Ciasno rzeczywiście jak cholera, ale z moim doświadczeniem w ściąganiu zderzaka.......robiełem już to  chyba z 10 razy, ściągnąłem zderzak z lewego ślizgu w jakieś dwie minuty, odkręciłem lampę w kolejna minutę, założyłem żaróweczkę w kolejna minute....i tak w parę minut żaróweczka wsadzona. Polecam tym co mają doświadczenie w ściąganiu zderzaka. Wszystko poszła ładnie i bez nerwów......i bez latareczki......i lustereczka... Uśmiech
...ja wymieniam bez zdejmowania zderzaka...może mam sprawniejsze paluszki  Uśmiech Język
« Ostatnia zmiana: Środa, 31 Październik 2012, 13:55 wysłane przez kristofch » Zapisane

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
aygo_driver
Klubowicz
*

« Odpowiedz #42 : Środa, 31 Październik 2012, 13:21 »

Ja też nie wiem skąd to narzekanie, może nie jest super wygodnie, ale bez przesady, całkiem szybko idzie Język

kaliope
SUPER MODERATOR
*

Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti

« Odpowiedz #43 : Środa, 31 Październik 2012, 15:15 »

wiem, że się da...ale ja to zrobiłem na 99.9%   Disco szybciej i totalnie na luzie. 

ps, zderzaka nie ściągałem, tylko odchyliłem na ślizgu, żeby sie dostać do trzeciej śrubki.....

gaga195
Maniak

« Odpowiedz #44 : Czwartek, 01 Listopad 2012, 22:03 »

Macie jakieś dziwne problemy, albo ja mam inne 107.
Bo bez problemu jestem w stanie zmienić  mijania/drogowe bez żadnych lusterek, latareczek itp...

marysia
V.I.P
*

« Odpowiedz #45 : Niedziela, 11 Listopad 2012, 19:17 »

Powiem wam, że u mnie jest jakoś tak to poukładane w c1, ze dwie żarówki wymieniam max w 10 minut. Do tego te druciki trzymające żarówkę elegancko się odpinają.
W pierwszym ropuchu: Pug 107, przy aku był lekki problem ale mam małe łapki i zawsze dawało radę bez ściągania zderzaka i lamp. Uśmiech
...................
No właśnie gaga195 ja mam to samo Łohoho

aygo_driver
Klubowicz
*

« Odpowiedz #46 : Czwartek, 24 Styczeń 2013, 18:50 »

Takie coś pojawiło się na rynku... Ring Xenon Ultima
Ceną zabija, ciekawe czy efekt rzeczywiście taki dobry Co?

kristofch
V.I.P
*

« Odpowiedz #47 : Czwartek, 24 Styczeń 2013, 20:45 »

cena ceną... ciekawe jak z żywotnością??? jeśli chcesz zobaczyć co to znaczy 120% więcej światła to kup Tungsram - podobno dają nieźle czadu, a cena atrakcyjna,

Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
gaga195
Maniak

« Odpowiedz #48 : Czwartek, 24 Styczeń 2013, 20:50 »

Nie wiem czy to taki cud, ale kiedyś w gadżecie na tvn turbo sprawdzali coś takiego tylko że firmy OSRAM Łohoho i efekt zadowalający, sprawdzali później na jakiejś maszynce czy nie oślepiają i o dziwo nie Mrugnięcie

aygo_driver
Klubowicz
*

« Odpowiedz #49 : Czwartek, 24 Styczeń 2013, 21:33 »

Ale Osram i Philips robią chyba tylko do 80/90%, sam takie mam i świecą rzeczywiście lepiej, pytanie jak te tutaj się zachowują.

Osobiście uważam, że poświęcenie żywotności na konto ilości światła jest ok, te Extreme'y Philipsa całkiem nieźle się trzymają mimo wszystko OK

janq
V.I.P
*

« Odpowiedz #50 : Piątek, 25 Styczeń 2013, 09:57 »

Ja bym się skusił na takie żarówki, ale moje philipsiaki dają jeszcze rade.

ArcherPAF
Administrator
*

był sobie kiedyś 107RC...

« Odpowiedz #51 : Piątek, 25 Styczeń 2013, 11:03 »

a ja nie mam zamiaru zmieniać na jakieś wynalazki.

od kiedy przy montażu angel'i włożyłem BlueVision H1, tak do tej pory pięknie świecą!

Pzdr from ŁDZ,
Basiu

P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz)
VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)

Były:
P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm
S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
saddam992
Użytkownik
*

« Odpowiedz #52 : Poniedziałek, 29 Kwiecień 2013, 00:36 »

ja się równo namordowałem przy pierwszej wymianie żarówek w Aygo. trochę mam za duże ręce do takiej zabawy ale skoro leżał komplet Philipsów BlueVision to trzeba było wymienić. Przy wieczornej jeździe zdecydowanie widać różnice
johny83
Użytkownik
*

« Odpowiedz #53 : Piątek, 20 Grudzień 2013, 09:49 »

Słuchajcie, mam pytanie - czy przy wymianie żarówek świateł mijania nie macie problemów ze zdjęciem z nich kostek zasilających? U mnie siedzą jak przyspawane.

Co do samych żarówek - ja jeżdżę na Boschach Longlife 60+ - świetne są do jazdy nocą i w deszczu widać różnicę. Wytrzymują ok. 13 miesięcy.
gaga195
Maniak

« Odpowiedz #54 : Piątek, 20 Grudzień 2013, 13:07 »

może przyśniedziały kostki do styków żarówki, popsikaj je jakimś specyfikiem powinno dać radę.

kaliope
SUPER MODERATOR
*

Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti

« Odpowiedz #55 : Piątek, 20 Grudzień 2013, 20:22 »

Bosch Longlife 60+  (..... ) Wytrzymują ok. 13 miesięcy.

cóż...dziwię się, że tracisz czas i pieniądze na takie wynalazki. Mając dwa auta nieustannie bym zmieniał żarówki, a w obydwu autach nie należy to do przyjemności. Ja jeżdżę na zwykłych żarówkach i nie widzę w tym żadnym problemów. W lewej lampie zmieniałem żarówkę w tym roku, czyli po 6 latach !!!!!!! w a prawej lampie wciąż oryginał. I nikt mnie nie na mówi na żadne cuda dające ileś tam % więcej światła przez max jeden rok.  

kristofch
V.I.P
*

« Odpowiedz #56 : Sobota, 21 Grudzień 2013, 12:32 »

hmm kaliope miałem dokładnie te same podejście co Ty... póki nie spróbowałem tych "lepszych" żarówek.
Dla mnie wymiana co roku to nie problem...a uwierz różnica jest kolosalna!!!! powaga ....obecnie jeżdżę na tungsramach ultra mega light +120% które zmieniłem z osram night breaker plus
w motocyklu tez mam tungsrama, o którym de facto nawet nigdy nie słyszałem (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tungsram)

Szczerze to polecam...raz spróbujesz to nigdy do innych nie wrócisz Uśmiech

Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
cookie
Maniak

Sprzedam wózek Mutsy Urban Rider.

« Odpowiedz #57 : Sobota, 21 Grudzień 2013, 14:26 »

hmm kaliope miałem dokładnie te same podejście co Ty... póki nie spróbowałem tych "lepszych" żarówek.
Dla mnie wymiana co roku to nie problem...a uwierz różnica jest kolosalna!!!! powaga ....obecnie jeżdżę na tungsramach ultra mega light +120% które zmieniłem z osram night breaker plus
w motocyklu tez mam tungsrama, o którym de facto nawet nigdy nie słyszałem (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tungsram)

Szczerze to polecam...raz spróbujesz to nigdy do innych nie wrócisz Uśmiech

Nieprawda, ja wróciłęm do normalnych żarówek. Do tych z cinkim żarnikiem zachęciły mnie problemy z odbłyśnikami i szczelnością reflektora w innym samochodzie i bawiłem się w wymianę żarówek co pół roku aż w końcu się wnerwiłem, kpiłem nowe reflektory za ponad 600zeta i dałem sobie spokój z +60% i innymi night vision i nihht breaker. W C1 nawet nie próbuje bo reflektory są całkiem niezłe i standardowa narva spisuje sie idealnie. Pioerwszy raz wymieniałem żarówki po około 5 latach.
kristofch
V.I.P
*

« Odpowiedz #58 : Sobota, 21 Grudzień 2013, 15:01 »

w C1 nie ma żadnych problemów ze szczelnością czy odbłyśnikiem przynajmniej u mnie... a takie żarówki stosuje ponad 3 lata i dają dużo lepsze światło niż standardowe...a wymiana nawet co roku to nie problem

Wstaw lepsze żarowki do C1 a zobaczysz.
« Ostatnia zmiana: Sobota, 21 Grudzień 2013, 15:03 wysłane przez kristofch » Zapisane

Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
johny83
Użytkownik
*

« Odpowiedz #59 : Niedziela, 09 Luty 2014, 18:03 »

Dobra, problem niemożności zdjęcia kostek z żarówek został rozwiązany w warsztacie - założyli mi nowe kostki (silikonowe!) + odrobina smaru miedziowego i jest git:) robocizna + 2 kostki + kable + wymiana żarówek na nowe (miałem już zakupione na wymianę, więc nie liczę) = 50 pln:) wszystko działa i świeci. Zobaczymy za jakieś 1-2 lata jak będzie z ewentualna wymianą żarówek:)

ogłoszenie parafialne dla Warszawy i okolic - jeśli potrzebujecie dobrego mechanika, który zaopiekuje się naszymi Pugami to polecam Dar Car przy ul. Bruzdowej 12 w Wilanowie - ja się u niego stołuję odkąd mam Puga i zawsze wyjeżdżałem zadowolony. Najpierw robił mi tłumik (wymiana na nowy, potem sprzęgło (wymiana na nowe), potem hamulce tył (wymiana na nowe, bębny zostały) i teraz światła. Jest git!
Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
Drukuj
Skocz do: