Ja te偶 poszukuj臋 jakiego艣 preparatu ale.. szuka艂am porad dot. usuwania drobnych zarysowa艅 na szybach samochodowych i niestety obawiam sie, ze nie jest to takie proste; samo polerowanie wymaga chyba du偶ej cierpliwo艣ci. Poza tym jest niebezpiecze艅stwo, 偶e zamiast zlikwidowa膰 drobn膮 rys臋 mo偶na "zepsu膰" sobie szyb臋. To szczeg贸lnie ryzykowne na szybach przednich.
Profesjonalne polerowanie szyb nie jest chyba wielkim wydatkiem, tylko, 偶e mam w膮tpliwo艣ci, czy warto w to inwestowa膰 dop贸ki rysy tylko denerwuj膮 ale nie wp艂ywaj膮 na widoczno艣膰
. Tym bardziej, 偶e moje do艣wiadczenie pozwala spodziewa膰 si臋, ze tych rys b臋dzie przybywa膰 dop贸ki nie odkryj臋 przyczyny.
Mam ju偶 2 rysy na tylnej szybie, (nad kt贸rymi ju偶 "p艂aka艂am" powy偶ej). A wczoraj naby艂am now膮: na szybie bocznej
. Wszystkie rysy wygl膮daj膮 podobnie- s膮 cieniutkie (grubo艣膰 w艂osa), widoczne tylko pod 艣wiat艂o. Je偶eli sama jestem sprawc膮, to podejrzewam o wsp贸艂udzia艂 irchow膮 g膮bk臋, kt贸r膮 w艂a艣nie wczoraj wyciera艂am boczn膮 szyb臋 i chwil臋 potem odkry艂am t臋 rys臋. Chocia偶 to wydaje si臋 ma艂o prawdobne. Jednak od czasu rys na tylnej szybce nawet nie bra艂am do r臋ki skrobaczki. Pozostaje jeszcze celowe dzia艂anie "os贸b trzecich" .