Mam ju偶 pierwsze spostrze偶enia po +/- 700km.
Autko og贸lnie jest dobrze wykonane, nic nie trzeszczy, nie skrzypi itp. Co mnie bardzo cieszy 艣wiat艂a 艣wi臋c膮 bardzo efektywnie, z tym mia艂em problem w poprzednim aucie i jestem ju偶 wra偶liwy na s艂abe 艣wiat艂a mijania.
Silniczek mimo tego, 偶e go nie forsuj臋 (docieranie) to jest dynamiczny i ch臋tnie si臋 wkr臋ca na obroty (musz臋 uwa偶a膰, 偶eby go nie kr臋ci膰 za wysoko
). Chocia偶 na pocz膮tku mia艂em wra偶enie jakbym jecha艂 dieslem, poni偶ej 2 000 obr/min raczej nic sie nie dzieje, powy偶ej tej granicy czu膰 wyra藕ny przyrost momentu.
Pomimo tego, 偶e mam gaz przez co ko艂o zapasowe zajmuje cz臋艣膰 baga偶nika to bez problemu mog臋 wrzuci膰 tam dwie skrzyneczki z narz臋dziami (przyzwyczajenie z poprzedniego auta, 偶e zawsze warto mie膰 jakie艣 klucze w podr贸偶y
) i du偶膮 torb臋 podr贸偶n膮, wi臋c moim zdaniem jest ok
Na 艣wi臋ta pojechali艣my 4 os. rodzink膮 w kr贸tk膮 tras臋 i nikt nie narzeka艂 na jakie艣 uci膮偶liwe warunki podr贸偶owania (3 doros艂ych facet贸w i jedna kobieta), fakt nie jeste艣my grubasami ale wydawa艂o mi si臋, 偶e b臋dzie gorzej
Baga偶nik poch艂on膮艂 bez problemu potrawy wigilijne i kilka prezent贸w (ko艂a nie zostawi艂em w gara偶u
).
Pierwsze spalanie na poziomie nie ca艂ych 7l gazu, my艣l臋, 偶e to dobry wynik, tym bardziej, 偶e jeszcze ucz臋 si臋 tego auta.
Z minus贸w jakie zauwa偶y艂em to strasznie g艂o艣ny szum jak si臋 jedzie po mokrym, wszystko przez to, 偶e z ty艂u nie ma plastikowych nadkoli (macie je w swoich trojaczkach?), nie zauwa偶y艂em tego na jazdach pr贸bnych bo je藕dzi艂em w 艂adn膮 pogod臋... Mam nadziej臋, 偶e nied艂ugo kto艣 dorobi ten element.
Poza tym troch臋 auto parowa艂o przy komplecie pasa偶er贸w, ale to chyba nic dziwnego w tak膮 aur臋...
Denerwuje mnie zbyt du偶a oszcz臋dno艣膰 na o艣wietleniu, brak go w baga偶niku, schowku a nawet klawisze od el. szyb i lusterek nie s膮 pod艣wietlane.
Ca艂kiem fajnie dzia艂aj膮 systemy bezpiecze艅stwa, szczeg贸lnie jeden kt贸ry pomaga rusza膰 pod g贸rk臋, gdy auto stoi na wzniesieniu to po puszczeniu hamulca trzyma jeszcze przez ok. 3 sek., oraz ten kt贸ry pomaga ruszy膰 na 艣liskiej nawierzchni, nie ma bezsensownego buksowania k贸艂 w miejscu. ESP te偶 bym ch臋tnie po testowa艂, ale na jakie艣 p艂ycie po艣lizgowej
Je偶eli macie jakie艣 pytania to ch臋tnie odp.