ArcherPAF
Administrator
Wiadomo艣ci: 5856
by艂 sobie kiedy艣 107RC...
|
|
« Odpowiedz #80 : 艢roda, 20 Stycze艅 2010, 20:34 » |
|
a to prawda... w sparku 艣rodek bardzo fajny... niestety wygl膮d zewn臋trzny mi si臋 zupe艂nie nie podoba cho膰 pewnie w marcu si臋 wybior臋 na jak膮艣 jazd臋 pr贸bn膮... a alto taki mi bez 艂adu i sk艂adu ! 107 RULEZ
|
|
|
|
Pzdr from 艁DZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (s艂u偶bow贸z) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(呕onowozide艂)
By艂y: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
kristofch
V.I.P
Wiadomo艣ci: 5232
C1 3D WHITE...troche gorsche ma艂e porsche...
|
|
« Odpowiedz #81 : Czwartek, 21 Stycze艅 2010, 09:07 » |
|
Alto rzeczywi艣cie konkurent!!! ciekawe czy ten ich silnik to od trojaczk贸w - Toyoty przypadkiem nie jest? du偶o sci膮gn臋li z trojaczk贸w no i cena !!! ...spark jakis taki smieszny wg mnie dok艂andie tak jak Archer srodek fajny ale z zewn.
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010 Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
odl
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 489
|
|
« Odpowiedz #82 : Czwartek, 21 Stycze艅 2010, 09:25 » |
|
ja jak sobie poogladalem ten srodek sparka na fotkach i potem wsiadlem do swojego, to sie jakos tak biednie poczulem... ;PP a z zewnatrz mi sie akurat podoba ;-) spark ma jeszcze te przewage, ze mozna go fabrycznie przystosowac pod LPG
|
|
|
|
|
|
|
|
dthdth
V.I.P
Wiadomo艣ci: 1777
|
|
« Odpowiedz #84 : Czwartek, 21 Stycze艅 2010, 11:59 » |
|
Jak dla mnie Alto odpada w przedbiegach przede wszystkim za wyglad, ktory jak dla mnie jest kompletnie nijaki. COs ala Renault Twingo choc szczerze mowiac nawet gorszy. Jedyna fajna rzecza w tym autku moze byc silnik, ktory jak dla mnie wyglada jak ten w trojaczkach. Ma ta sama moc, jest 3 cylindrowy, ten sam moment i ta sama nawet predkosc max.
Co do Sparka to jak dla mnie to moze byc hit rynku, niekoniecznie polskiego, ale generalnie. Jest bardzo ladny zarowno wewnatrz jak i w srodku. Nie wiadomo jak jakosc, ale nie spodziewam sie gorszej niz w naszych autkach. No i do tego ta cena. Szczerze? Jesli na dzien dzisiejszy mialbym kupowac autko to bral bym go jako pierwszego kandydata na nowe autko. Fakt ze nie ogladalem go w salonie, a nieraz to co pokazuja reklamowki a rzeczywistosc to zupelnie inne dwie krainy, ale na ta chwile dla mnie to autko to bomba (w pozytywnym sensie oczywiscie)
|
|
|
|
Peugeot 107 1.0-12V-2Tronic , Byl - Fiat Bravo 1.9 MJTD 165hp/350Nm , Sym Fiddle II 50cc , Byl - Kreidler Galactica 2.0 Electric , Triumph Tiger 800 Crystal White , Toyota Auris II Hybrid
|
|
|
kristofch
V.I.P
|
|
« Odpowiedz #85 : Czwartek, 21 Stycze艅 2010, 12:13 » |
|
....nie oszukujmy si臋 one wszytskie to piekne nie s膮
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010 Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
piotrAYGO2007
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 284
|
|
« Odpowiedz #86 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 09:18 » |
|
Wczoraj na turbo widzia艂em kr贸tki test Suzuki-wpad艂o im w oczy ma艂a oszcz臋dno艣膰: lusterko wewn臋trzne niema mo偶liwo艣ci szybkiego prze艂膮czenia-w momencie o艣lepiania przez auta z ty艂u nic nie zrobimy.
Niby pierd贸艂ka ale jednak wp艂ywa na komfort jazdy.
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P
|
|
« Odpowiedz #87 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 13:21 » |
|
...a on z tym lusterkiem to kicha tak jak i z szybami tez ster. elektr. szyb tylko na dzwiach tak jak w trojaczkach ale za t o fajny obrotek montuj膮
|
|
|
|
|
|
|
piotrAYGO2007
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 284
|
|
« Odpowiedz #88 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 14:47 » |
|
za klime i elektryke trzeba 5tys. dop艂aci膰.
|
|
|
|
|
|
|
mat
|
|
« Odpowiedz #89 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 15:53 » |
|
Moge si臋 wypowiedzie膰 bo ju偶 roztrz膮sa艂em kiedy艣 ten temat. Konkurent贸w na rynku jest paru. - Fiat Panda, Tanszy owszem, silnik wiele s艂abszy, nie tak ekonomiczny, wn臋trze ma艂o przestronne(w膮ski i ciasny) ale zawsze jaka艣 alternatywa. - Ford Ka (by艂em na jezdzie testowej) Pozatym ze wszystko jest zer偶ni臋te z Pandy 艂膮cznie z desk膮 rozdzielcz膮, to silnik 1,2 ca艂kowicie nie daje rady, zawieszenie jest mi臋kkie i nurkuje na zakr臋tach, auto jest ci臋偶sze przez co wiele bardziej pali. + za to ze samoch贸d jest 艣liczny. -Twingo 1,2 16V, (r贸wniez jazda testowa) m贸g艂by by膰 konkurentem gdyby mia艂 inny silnik, 1.2 jest oci臋偶a艂y, jak ju偶 chcemy jecha膰 bardziej elastycznie to wyje w niebog艂osy. Ma bardzo pofalowan膮 krzyw膮 momentu (prawie jak parabola) Ale auto 艂adne, przestronne (wiecej miejsca z ty艂u niz w trojaczku) og贸lne dobre wra偶enie. Zawieszenie znacznie mi臋kksze od tego w 107, ale co za tym idzie jest bardziej komfortowy, inne wra偶enie z jazdy. Za to Twingo w konfiguracji GT (1.2 100hp TCE) lub RS (1.6 133hp) to ju偶 samochody marzenia, niestety nie ta kategoria cenowa. -Mitsubishi Colt 1.3 Mivec, niewiele wi臋ksze pieni膮dze, za duze (w por贸wnaniu do trojaczka) auto, praktyczne, z klim膮 w standardzie, z dobrym uk艂adem jezdznym i mia偶dz膮cym wygl膮dem, z tym ze ten samoch贸d niestety nie spali tyle co trojaczek. -Fiat 500? nie ma co por贸wnywa膰, nie te pieni膮dze. pozatym, te偶 w g艂臋bi siecie jest pand膮. Podsumowuj膮c silnik 1.0 VVT-i jest genialny. Naprawde czu膰 jak chce si臋 kr臋ci膰 i przez to ze trojaczki s膮 bardzo lekkie to ci膮gnie dzielnie do przodu. do tego Ekonomia. Uwazam ze z aut wyzej wymienionych 107/c1/aygo to najlepszy wyb贸r, i nie mysle aby jaki艣 u偶ytkownik by艂 zawiedzony bo auto moze i ma swoje ma艂e wady, ale i tak potrafi cieszy膰
|
|
|
|
107 lift GT-line by Irmscher Keep Driving FUN!
|
|
|
kristofch
V.I.P
|
|
« Odpowiedz #90 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 17:23 » |
|
...silnik 1.0 rzeczywiscie genialny, dlatego te nowe ALTO mo偶e tez by膰 niez艂e pod wzgl臋dem dynamiki, w艂a艣ciwo艣ci jezdnych, oszcz臋dno艣ci (855kg) itp. dzwoni艂em dzis do SUZUKI to powiedzieli ze dopiero w maju b臋dzie test贸wka ;/ - i od razu namawiali na SPLASH-a ( w sumie warto sie przejechac dla porownania) te silniki 1.0 DOHC SUZUKI to tez (podobno) fajna maszynka (3cyl.) w dodatku o wiele cichsza (podobno)
|
|
|
|
|
|
|
mat
|
|
« Odpowiedz #91 : Sobota, 23 Stycze艅 2010, 17:29 » |
|
wlasnie tez czytalem o Suzuki alto i moze byc ciekawie do tego jeszcze jest Kia picanto, kt贸ra mi si臋 podoba
|
|
|
|
107 lift GT-line by Irmscher Keep Driving FUN!
|
|
|
|
dthdth
V.I.P
Wiadomo艣ci: 1777
|
|
« Odpowiedz #93 : Niedziela, 21 Marzec 2010, 02:07 » |
|
Hmm - no coz - widzialem go juz kilka razy na drodze i nawet raz zaparkowal kolo mojego domu wiec moglem mu sie przygladnac. Jak dla mnie z zewnatrz nie ma nawet co porownywac - trojaczki sa duzo ladniejsze, szczegolnie z tylu i z przodu. Wnetrze trzeba przyznac ze lepiej prezentuje sie w Suzuki. Ahh - no i cena. Najtanszy model P107 to 8999E a Alto to 7999. Moze byc duza konkurencja!
|
|
|
|
Peugeot 107 1.0-12V-2Tronic , Byl - Fiat Bravo 1.9 MJTD 165hp/350Nm , Sym Fiddle II 50cc , Byl - Kreidler Galactica 2.0 Electric , Triumph Tiger 800 Crystal White , Toyota Auris II Hybrid
|
|
|
107KOMPRESOR
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 2553
|
|
« Odpowiedz #94 : Niedziela, 21 Marzec 2010, 14:38 » |
|
biorac pod uwage ze w suzuki klima to standard to wiecej jak konkurencyjnie to wyglada, przynajmniej jak dla mnie. ciekawi mnie tylko jaki tam jest silnik?
|
|
|
|
|
|
|
|
107KOMPRESOR
Klubowicz
Wiadomo艣ci: 2553
|
|
« Odpowiedz #96 : Niedziela, 21 Marzec 2010, 16:03 » |
|
kristofch, dzieki za silnik co do klimy to w ulotce w styczniu widzialem ze standard, widocznie cos sie zmienilo.
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P
|
|
« Odpowiedz #97 : Niedziela, 21 Marzec 2010, 17:53 » |
|
a ten silnik K10B to chyba jaka艣 kolejna generacja 3gar贸w tym razem by SUZUKI gdzie艣 czyta艂em 偶e odlew z alu.
|
|
|
|
|
|
|
biela
Administrator
Wiadomo艣ci: 1502
Auto maniak
|
|
« Odpowiedz #98 : Czwartek, 12 Sierpie艅 2010, 15:49 » |
|
przy okazji szukania auta dla te艣ciowej byli艣my te偶 w Suzuki i ogl膮da艂em Alto. Cenowo nie藕le wypada艂a wersja Comfort z klim膮 i ubezpieczeniem za 34tys. Tablica nawet do艣膰 ciekawa, ale bez obrotka. Nie podoba艂 mi si臋 ten schowek przed pasa偶erem, sporo miejsca zajmuje. Baga偶nik troch臋 p艂ytszy ni偶 u nas. Z wygl膮du ca艂kiem ok. Ciekawe jak to jeszcze je藕dzi
|
|
|
|
Kia Ceed SW '20 1.0 120KM
|
|
|
kristofch
V.I.P
|
|
« Odpowiedz #99 : Czwartek, 12 Sierpie艅 2010, 16:03 » |
|
ja tez je ogl膮da艂em w marcu - (patrz. 2 posty wy偶ej ) ale to nie to co trojaczki - moim zdaniem nawet jako艣膰 wyko艅czenia gorsza
|
|
|
|
|
|
|
|