Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Wyważanie kół  (Przeczytany 16769 razy)
kaliope
SUPER MODERATOR
*

Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti

« : Sobota, 08 Czerwiec 2013, 07:51 »

Powiem tak, 4 tygodnie temu wymieniałem koła w zafirze i kazałem gościowi wyważyć. Nie byłem obecny przy wyważaniu ....i mam nauczkę. Jeździłem tylko parę parę razy od tego nieszczęsnego wyważania, ale po mieście z prędkościami max 80 km i już coś lekko wyczuwałem. Natomiast wczoraj pojechałem sobie ponad 100 km/h i myślałem, że mi kierownicę wyrwie z ręki.....normalnie szok. Pojechałem do innego gościa i wszystkie koła nie, że żle....ale fatalnie wyważone. Naklejone całe łańcuszki odważników. Ten drugi wszystko wypiepszył, ponaklejał 3 razy mniej żelastwa ....maszyna pięknie pokazała 0-0 na każdym kole....potem przejażdżka i miód malina. I tak oto musiałem płacić dwa razy.....brak słów......

Wniosek? Musimy być zawsze obecni przy wyważaniu.

marysia
V.I.P
*

« Odpowiedz #1 : Sobota, 08 Czerwiec 2013, 08:15 »

ja myślę, że jak koleś był partacz to pewnie schrzanił by nawet jak byś nad nim stał Uśmiech najlepiej mieć chyba sprawdzony serwis. Podejrzewam, że już więcej tam nie pojedziesz Łohoho

kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #2 : Sobota, 08 Czerwiec 2013, 11:14 »

dokładnie!!! porządny serwis to zanim naklei ołów to 3-5 razy przekręca oponę względem felgi, ponadto najpierw wyważa i sprawdza same felgi bez opon...a tak na marginesie to wyważanie to taka nazwa potoczna się przyjęła prawidłowo to równoważenie Uśmiech

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: