pietras
Klubowicz

Radom / Warszawa
|
 |
« Odpowiedz #20 : Piątek, 05 Marzec 2010, 20:01 » |
|
zdecydowanie z czystym sumieniem polecam wam seriws - centralę Warszawa al. Krakowska (Citroen) naprawde fajne podejście do klienta byłem tam kilka razy z tzw pierdółkami i za każdym razem profesjonalnie podchodzili do klienta  dorzucam jeszczę optymistyczny pogląd na życie i entuzjazm pracowników PEUGEOT MiR PRASEK w Radomiu 
|
|
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 22 Marzec 2010, 08:32 wysłane przez pietras »
|
|
|
|
|
Black Pearl
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Środa, 02 Czerwiec 2010, 22:54 » |
|
ASO Citroen Krakow Wielicka milo przyjemnie i terminowo,jako plus podam ze odpisuja na maile,brak automatu do kawy,po przegladzie nie umyli mi auta (przeglad po 15000) niewiem moze sie obrazili ze nie dalem sie naciagnac na wymiane filtrow. Ale wsumie to ich polecam zreszta w Krk nie ma duzego wyboru bo reszta salonow Citroena to tragedia zlewali mnie podczas zakupu C1 wiec nawet tam nie dzwonie.
|
|
|
|
|
|
|
Łada
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #22 : Niedziela, 27 Luty 2011, 17:15 » |
|
ASO Citroen Zielona Góra też się dobrze sprawuje, szybko działają, większość części zamiennych mają na miejscu (jeżeli nie mają to sprowadzają je na następny dzień) i zawsze dzwonią do mnie po ok. tygodniu z pytaniem czy wszystko ok  Przykładem standardu obsługi klienta może być to, jak za ich pośrednictwem 4 razy reklamowałam radio JVC (u nich kupione) - cały czas psuła się w nim ta sama część i serwis JVC nie mógł sobie poradzić z tą usterką jednocześnie nie chcą mi go wymienić na nowe. W końcu właściciel ASO Citroen wymienił mi radio na własny koszt - nawet jeżeli zrobił to tylko po to, żebym im już więcej nie zawracała głowy, ja jestem zadowolona - nowe radio sprawuje się bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
seraphine
Posiadacz

|
 |
« Odpowiedz #23 : Piątek, 06 Maj 2011, 18:29 » |
|
ASO Citroen - Deszczno koło Gorzowa Wlkp. (nazywa się chyba Rimex?)... dziś chciałem dowiedzieć się o wymianę oleju, bo będę chciał to raczej zrobić przed sezonem wakacyjnym i... pan z "serwisu" oświadczył mi, że wlewają tylko 15W40 i nic więcej... ja mu na to, że instrukcja dopuszcza stosowanie innych (chciałem nawet Totala 0W30 albo 5W40), a pan "serwisant" na to, że mi innego nie wleje - koniec, kropka! Dzwonię do Zielonej Góry ("Wojciechowski"), a tam pan od razu mówi, że leją 5W40. Potwierdził co prawda fakt, że Citroen zaleca używanie 15W40 i że zalewają go w fabryce, ale ich doświadczenia z syntetykami w nowych silnikach są bardzo pozytywne... wręcz polecał mi tego 5W40!!! No cóż... betonu głową nie przebiję... dla salonu z Deszczna powinno być obciachem, że posiadacz cytryny będzie musiał jeździć do "miasta Falubazu" serwisować toczydełko... (jeżeli ktoś nie wie, to uświadamiam że Gorzów Wlkp. i Zielona Góra żyją jak "pies z kotem" poczynając od żużla na sprawach administracyjnych kończąc... coś w klimacie Torunia i Bydgoszczy  )
|
|
|
|
Brązowiutki Duster II klekot 4x4
|
|
|
ziaro
Klubowicz

Pyżoholik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sobota, 07 Maj 2011, 09:59 » |
|
ASO Lubos Bytom Zacząłem się tam pojawiać gdy zakupiłem 206. Fakt, że już nie na gwarancji ale jakoś tak z tym ASO wyszło. - miła obsługa, dobry kontakt z ludźmi, - 90% wycen zgadzała się z kosztami napraw - szybkość napraw - części na miejscu - zero problemów po wyjeździe z warsztatu - poczekalnie, kawka - salon w którym można pomarzyć o czymś lepszym, nowszym 
|
|
|
|
|
|
|
marcinM
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Sobota, 16 Lipiec 2011, 10:01 » |
|
co do serwisów ASO Peugota to ze oszukują klientów to norma ,nie bede narazie pisał jaki to serwis bo czekam na ich odpowiedz ale kupiłem od nich auto ktore miało miec cetyfikat Dekry gwarancje na 12 miesięcy rocznik 2006 grudzień 19000 przebiegu niestety po 3misiącach poległ tłumik okazało się ze był bity pasek klinowy wyje przy skręcaniu wszystko skrzypi poległo sprzegło 30 000 naprawde trzeba się mocno zastanowić czy warto korzystać z ich usłóg jeżeli  już przy sprzedaży chcą naciągnąc klienta.
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

był sobie kiedyś 107RC...
|
 |
« Odpowiedz #26 : Niedziela, 17 Lipiec 2011, 16:08 » |
|
co do serwisów ASO Peugota to ze oszukują klientów to norma
Bardzo daleko idący osąd. A w dodatku bardzo krzywdzący.  Program PUG jak i certyfkat DEKRA świadczy tylko o tym, że auto nie miało żadnego poważnego urazu mechanicznego. Masz rację ok 60-70% aut sprowadzanych jest malowanych jeszcze w kraju pochodzenia. Ale to wszystko widać w certyfikacie DEKRY. Ponadto zmiana czy malowanie zderzaka czy drzwi nie znaczy, że auto było bite, zmasakrowane czy coś w tym stylu. Ponadto jak chcesz się wyżalić na ASO to pisz nazwę, a nie uogólniaj na całą sieć. Ja uważam, że w Nordyńskim nie naciągamy klientów. Dlatego Twój pogląd bardzo mnie boli.
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
galiczeq
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #27 : Niedziela, 17 Lipiec 2011, 19:59 » |
|
Swoje doświadczenia z ASO opisze jedynie na podstawie kontaktu z klientem, gdyż jestem jeszcze przed pierwszym przeglądem.
INTERVAPO Peugeot Gdańsk - ocena, b. dobra, wymiana opon, pełna informacja, to co było ustalane, było zrobione, cena konkurenyjna, gdybym mógł tam serwisować samochód pewnie bym tam pojechał,
AUTO POSTEK Citroen Gdańsk - ocena dobra, kupiłem tam samochód, sprzedaż b. dobra, serwis... sądząc po zamontowaniu listew bocznych niezgodnie z instrukcją serwisową sam nie wiem...
ASO 11 SP. Z O.O. Citroen Gdynia, ocena dobra, wymiana listwy ozdobnej na gwarancji (dopiero po interwencji Citroen Polska), generalnie ok, ale bez szału. Póki co, ten serwis jest moim wyborem na pierwszy przegląd, zobaczymy.
Uogólniając, serwisy PSA, mają jeszcze sporo do nadrobienia do serwisów VW, gdzie bywam regularnie..
|
|
|
|
VW PASSAT 1.9 TDI 96kW  C1 MAP 2D DESIRE 
|
|
|
tom02
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #28 : Niedziela, 17 Lipiec 2011, 20:16 » |
|
Uogólniając, serwisy PSA, mają jeszcze sporo do nadrobienia do serwisów VW, gdzie bywam regularnie..
A jakim to VW jeździsz ??Bo od 5 lat golfem mkV i czas na zmianę 
|
|
|
|
|
|
|
galiczeq
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #29 : Niedziela, 17 Lipiec 2011, 20:44 » |
|
Miałem styczność z:
GROBLEWSKI Volkswagen Gdańsk, serwis
Plichta - Volkswagen Gdańsk, przegląd przed sprzedażą,
KULIKOWSKI Volkswagen Gdynia, serwis, naprawa powypadkowa
O żadnym nie mogę powiedzieć złego słowa, aktualnie korzystam z Kulikowskiego, bo mam najbliżej. Ceny wszędzie takie same (jeden ma tańszą roboczogodzinę, ale droższe części i na odwrót - średnio to samo wychodzi).
|
|
|
|
|
|
|
adrianlos
Posiadacz

|
 |
« Odpowiedz #30 : Niedziela, 11 Wrzesień 2011, 13:27 » |
|
Ja z racji miejsca zamieszkania (deutschland) serwisuje w mojej małej mieścinie w http://www.toyota-schumacher.de - obsługa na najwyższym poziomie - do wyboru : rower/auto na czas naprawy, można sobie również zażyczyć sobie podwózki przez pracownika prosto pod dom  , (tym sposobem miałem okazję prowadzić nowego, hybrydowego aurisa) bez dodatkowych kosztów. - ceny nie są niskie ale nie robią niczego niepotrzebnego bez wiedzy kierowcy (żadnych ukrytych kosztów) - profesjonalne i szybkie wykonanie przeglądu/napraw Jedyny minus to ceny części które do najniższych nie należą. a ogólnie to nie ma co narzekać 
|
|
|
|
|
|
|
GR71
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #31 : Niedziela, 18 Marzec 2012, 22:32 » |
|
ASO Peugeota Golemo w Krakowie Grota Roweckiego jest ok - POLECAM. Serwisuję tam 407 i 107. Jestem bardzo zadowolony choć częstym gościem nie jestem bo 107 ma 17tys a 407 obecnie 30tys.
|
|
|
|
Peugeot 107 Nissan Qashqai 2015 1.6 DIG-T 163kM
|
|
|
galiczeq
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Sobota, 05 Maj 2012, 20:47 » |
|
Dodam kolejne wrażenia z wizyt w ASO 11 w Gdyni.
I wizyta. Zgłoszone usterki w ramach gwarancji: 1. Skrzypiący fotel kierowcy - naprawione. 2. Brzęczący wydech - "ten model tak ma" 3. Problemy z hamulcami, przy małych prędkościach wibracje na pedale przy większych wibracje całym samochodem - diagnoza tarcze do wymiany nie na gwarancji.
Jeśli chodzi o wydech to na razie temat odpuściłem, aczkolwiek dalej brzęczy przy pewnych obrotach. Problem zasadniczy miałem z hamulcami. Żona do tej pory zrobiła ok 13k km, 80% miasto. Przy okazji się dowiedziałem że już przy poprzednim przeglądzie kazano jej "mocniej" hamować bo tarcze rdzewieją. Pytanie co to znaczy mocniej hamować, z piskiem opon na każdym skrzyżowaniu? Drugi komentarz jaki usłyszałem to że żona za mało jeździ, i tylko po mieście. I znów, moje pytanie czy na pewno kupiliśmy samochód do miasta czy na trase, i czy 10k km rocznie to mało. W rezultacie ASO wysłało zapytanie do Citroen Polska w sprawie wymiany tarcz na gwarancji. Ci najpierw kazali przetoczyć. Okazało się że nie ma czego toczyć, bo nie będzie spełniać norm.
II Wizyta. Wymiana tarcz i klocków - zrobione. Ostatecznie pokryli koszt tracz. Za klocki musiałem sam zapłacić, 200 zł. I byłoby super, bo uważam że jest to fair, iż płacę za klocki, ale przy płaceniu zonk, doliczyli mi 5 zł za smar.... nie miałem już siły na dalsze "negocjacje".
Koniec końców, ocena podobna jak poprzednio czyli neutralna. Z tym że tym razem mam jakiś większy uraz do Citroen Polska niż do samego ASO.
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

|
 |
« Odpowiedz #33 : Niedziela, 06 Maj 2012, 23:54 » |
|
tarcze hamulcowe są traktowane jako część eksploatacyjna, więc nie dziw się że nie uznali na gwarancji
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
seraphine
Posiadacz

|
 |
« Odpowiedz #34 : Poniedziałek, 07 Maj 2012, 07:31 » |
|
co do tarcz, to zgoda... ale tylko w przypadku zużycia. jeżeli są wadliwe to już bym się kłócił. na opony też jest przecież jakaś gwarancja (deformacje itp...) a to też część typowo eksploatacyjna.  wszystko zależy od charakteru usterki... tarcze można np. załatwić wjeżdżając po ostrym hamowaniu w głęboką kałużę... jeżeli deformacja tarczy była spowodowana nierównomierną korozją, to kłóciłbym się, że to wina producenta (niejednolity stop?). A co do moich spostrzeżeń na temat ASO - serdeczne podziękowania dla "Wojciechowskiego" z Zielonej Góry. Na przełomie marca/kwietnia jakiś obsraniec dachowy uczył się parkować na mojej Cytrynie - przetarł mi lekko i punktowo drzwi od strony kierowcy. Chłopaki na lakierni zrobili mi polerkę i wyprostowali sprawę na tyle, na ile się dało... prawie nie widać. A wszystko gratis... zadowolony klient dobrą reklamą! 
|
|
|
|
Brązowiutki Duster II klekot 4x4
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

|
 |
« Odpowiedz #35 : Poniedziałek, 07 Maj 2012, 11:13 » |
|
nie do końca... w szczegółowych warunkach gwarancji masz wypisane do jakiego przebiegu mogą być rozpatrywane reklamacje takich podzespołów jak tarcze klocki opony... po przekroczeniu tego ustalonego przebiegu nie ma szans na naprawę gwarancyjną...
żeby nie było, to dla mnie jako dla klienta też nie jest korzystne, ale pisze Wam, żebyście po prostu wiedzieli jak to wygląda od strony ASO w rzeczywistości!
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
|
|
|
galiczeq
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Poniedziałek, 07 Maj 2012, 19:54 » |
|
tarcze hamulcowe są traktowane jako część eksploatacyjna, więc nie dziw się że nie uznali na gwarancji
Wszystko się zgadza, jest to element eksploatacyjny. Natomiast żaden producent nie przewiduje wymiany tarcz po 10k km w normalnym trybie użytkowania. Opis sytuacji uzupełnię o informację, iż tarcze na obu osiach były zużyte w jednakowy sposób: Zewnętrzna strona każdej tarczy na całej powierzchni ciernej, gładko i jednolicie. Wewnętrzne strony obu tarcz, ok 50% powierzchni prawidłowo "pracowała", pozostała część na której pracują klocki była zardzewiała. Taki element powinien wytrzymać znacznie dłużej niż 10k km. Nie sądzę też by moja żona "ostro hamowała"  po czym brodziła w wodzie tak by tarcze się zwichrowały, dodatkowo w sposób jednolity na obu kołach.
|
|
|
|
|
|
|
|