Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: negocjacje  (Przeczytany 67933 razy)
maruda
Użytkownik
*

« Odpowiedz #40 : Niedziela, 08 Sierpień 2010, 22:42 »

W toyocie nie chcą dawać rabatów w formie zniżki ponieważ na samochodzie diler zarabia chyba 5%. Sprzedawca może dać rabat lecz tylko taki jaki wynosi prowizja dla niego ze sprzedaży, więc z wiadomych przyczyn nie dają rabatu lepiej wygląda jak dadzą jakieś czujniki cofania, które np w ofercie kosztują 2000 PLN a koszt jaki ponosi diler za ich kupienie i zamontowanie to tylko parę stówek.
W toyocie zarabia tylko serwis. Ze sprzedaży nie ma dużych pieniędzy.

Mogę potwierdzić te opinię o rabatach w toyocie ale też mogłabym skopiować pierwszy post z samooceną 107KOMPRESOR-a : ja nawet nie próbowałam negocjacji przy podpisywaniu umowy. Próbowałam (słabo) wytargować cos przy odbiorze, no ale juz było za późno. Ostatecznie dostałam gratisowe gumowe dywaniki, prezeznt w postaci wina i "wyżebrany" gadżet  (parasol z logo toyoty). Wolałabym chocby te czujniki parkowania.

Zanim wybrałam aygo byłam w salonach citroena (najlepiej wspominam) i peugeota. Aygo w wersji standart wypadło wprawdzie najdrożej ale za to było dostępne prawie od ręki (czekałam na nie tylko tydzień) i właściwie  to głównie zdecydowało o moim wyborze. Mysle jednak, ze gdyby toyota była dla mnie hojniejsza, nie miałabym wątpliwości, że to był najlepszy wybór
kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #41 : Niedziela, 08 Sierpień 2010, 22:55 »

..dlaczego citroena wspominasz najlepiej??  Uśmiech

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
maruda
Użytkownik
*

« Odpowiedz #42 : Poniedziałek, 09 Sierpień 2010, 00:34 »

Mam wrażenie, że w Citroenie uzyskałam najrzetelniejsze informacje i chyba najkorzystniejszą ofertę cenową bez żadnych negocjacji. Niestety dostepne było tylko czarne autko a ja akurat do tego koloru nie mogłam się przekonać.
Natomiast oferta peugeota była atrakcyjniejsza cenowo, ale chyba tylko pozornie. W salonie, w którym byłam trudno mi było się zorientować, czy  w ogóle istnieje wersja z podstawowym wyposażeniem i za co tak naprawdę (poza wspomaganiem) bedę musiała zapłacić.

Gdzies czytałam (w porównaniu trojaczków), że zaletą aygo jest najbardziej przejrzysty cennik. Moze to też jest powód trudnych negocjacji z toyotą?
galiczeq
Użytkownik
*

« Odpowiedz #43 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 12:33 »

Witam,

Trochę odświeżę temat, właśnie kupiliśmy z żoną c1 i trochę jeździliśmy po trójmiejskich salonach (chyba zaliczyliśmy wszystkie możliwe peugeoty citroeny i toyoty). Ogólne wrażenia są takie że:
1) toyota wypadła najgorzej (najdrożej, najmniejsza skłonność do jakichkolwiek negocjacji - na zasadzie jesteśmy drodzy bo mamy znaczek toyoty, no i czasami nieuprzejmi sprzedawcy)
2) peugeot - lepiej niż toyota, dobrze się nami opiekowali, ceny też lepsze... ale coś ogólnie nie pasowało Uśmiech
3) citroen - w każdym salonie profesjonalne podejście i opieka.

Co się udało wynegocjować? w zasadzie oprócz dobrej ceny to wymęczyliśmy dywaniki gumowe + dywaniki welurowe.

Cena za c1 desire w automacie, klima, radio, schowek, kolor czerwony - 34.000 zł.

VW PASSAT 1.9 TDI 96kW C1 MAP 2D DESIRE
EJK
Posiadacz
**

« Odpowiedz #44 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 14:24 »

A jak wygląda z gwarancją w citroenie i pugu?
Na ile dają i w jakim zakresie?
biela
Administrator
*

Auto maniak

« Odpowiedz #45 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 17:24 »

galiczeq witamy, super cena, chętnie bym teraz dziabnął taką C1 w automacie Uśmiech kiedyś to drożej wszystko było hehe

Kia Ceed SW '20 1.0 120KM
galiczeq
Użytkownik
*

« Odpowiedz #46 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 18:19 »

Toyota 3 lata.
Peugeot i citroen 2 lata. W citroenie przedłużenie gwarancji na kolejny rok coś koło 500 zł (mogę się mylić).

VW PASSAT 1.9 TDI 96kW C1 MAP 2D DESIRE
dthdth
V.I.P
*

« Odpowiedz #47 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 19:40 »

Cena za c1 desire w automacie, klima, radio, schowek, kolor czerwony - 34.000 zł.

Ohh =- witam kolege z automatem. Jakbys mial jakies pytania to wal smialo Uśmiech

Peugeot 107 1.0-12V-2Tronic  , Byl - Fiat Bravo 1.9 MJTD 165hp/350Nm , Sym Fiddle II 50cc  ,
Byl - Kreidler Galactica 2.0 Electric   , Triumph Tiger 800 Crystal White   , Toyota Auris II Hybrid
maruda
Użytkownik
*

« Odpowiedz #48 : Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 22:35 »

Toyota 3 lata.
Peugeot i citroen 2 lata. W citroenie przedłużenie gwarancji na kolejny rok coś koło 500 zł (mogę się mylić).

Peugeot też przedłuza gwarancję za 550 zł a własciwie przedłużał miesiąc temu, bo teraz w tv reklamują promocję na 3 letnią gwarancję na wszystkie modele ale nie wiem czy trzeba za to dopłacać.

Czy Citroen i Peugeot mają jakieś programy lojalnościowe? W Toyocie  zbiera się punkty, które można zamieniać na zakup nowego samochodu albo usługi serwisowe i akcesoria. Wprawdzie z ich kalkulacji wynika, że dopiero po 5 latach jest szansa uzbierania 3-4 tys złotych ale myślę, że po roku będę mogła dopłacić punktami do przeglądu gwarancyjnego.
kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #49 : Poniedziałek, 06 Wrzesień 2010, 10:30 »

w citroenie można mieć pakiet full serwisowy na 5 latek - z tak jakby przedłużoną gwarancją na pewne podzespoły itp.

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
maruda
Użytkownik
*

« Odpowiedz #50 : Poniedziałek, 06 Wrzesień 2010, 21:18 »

w citroenie można mieć pakiet full serwisowy na 5 latek - z tak jakby przedłużoną gwarancją na pewne podzespoły itp.

quote author=kristofch link=topic=60.msg11849#msg11849 date=1283761841]
[/quote]
W toyocie też jest chyba możliwość wykupienia podobnego pakietu ale nie jestem pewna, bo na razie nie byłam tym zainteresowana. O ile pamiętam Peugeot również oferował taki pakiet za dodatkową opłatą (ale sporą - chyba ponad 2 tys zł)

Natomiast ten program lojalnościowy Toyoty umozliwia zbieranie punktów m.in na stacjach Shell-a, w Realu, Neewsweek-u(?) i oczywiście w Toyocie (usługi, akcesoria, na koncie Toyota Banku, ubezpieczeniu w Allianz-ie i PZU) Przy zakupie nowego samochodu naliczaja sporo punktów za sam zakup  No i jak juz pisałam w ciągu 5 lat można podobno w ten sposób uzbierać 3-4 tys zł
107KOMPRESOR
Klubowicz
*

« Odpowiedz #51 : Wtorek, 07 Wrzesień 2010, 09:23 »

galiczeq witamy, super cena, chętnie bym teraz dziabnął taką C1 w automacie Uśmiech kiedyś to drożej wszystko było hehe

nic nie mow Smutny

P107 SI GT  P206SW 207GTI
Strony: 1 2 [3]   Do góry
Drukuj
Skocz do: