Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Luz na lewarku zmiany biegów.  (Przeczytany 27838 razy)
Eizo
Użytkownik
*

« : Piątek, 11 Marzec 2011, 19:54 »

Witam. Nowy nabytek i mały problem. Mam dość duży luz na lewarku zmiany biegów. Można temu jakoś zaradzić? Jak zdjąłem mieszek to w kasecie widać nieco luzu na elementach teflonowych ale to chyba normalny luz. Natomiast "rozstrzał" w biegach dość duży. Wchodzą na szczęście wszystkie ale czasem trzeba się naszukać. Silnik 1,4HDI - przejechane 139 tys. Macie może jakieś pomysły? Pozdrawiam
Black Pearl
Użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Sobota, 12 Marzec 2011, 12:01 »

Witam
Niestety lewarek jest najslabsza czescia tego autka ( jak dla mnie) duzy luz wystepuje juz od nowosci,mysle ze jedynym wyjsciem jest go wymienic ale nie spodziewaj sie cudow. podjedz do jakiegos salonu wbij sie do jakiegos nowego trojaczka i zobacz jaki jest luz w nowym i bedziesz wiedzial czy warto w to inwestowac. Ja zglosilem problem na przegladzie przy 30.000 tak dla jaj chcialem zobaczyc co zrobia to zobaczylem  CITROEN CREATIVE TECHNOLOGY   Łohoho

* DSC_0340.jpg (289.22 KB, 2048x1536 - wyświetlony 6279 razy.)
odl
Klubowicz
*

« Odpowiedz #2 : Sobota, 12 Marzec 2011, 12:40 »

to zobaczylem  CITROEN CREATIVE TECHNOLOGY   Łohoho

o kurde... Duży uśmiech

Eizo
Użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Sobota, 12 Marzec 2011, 12:49 »

No i właśnie tego się obawiałem. Zapaćkałem dzisiaj całą kasetę ceramicznym smarem stałym w sprayu i jest trochę lepiej. Ciekawe tylko na jak długo? Swoją drogą skoro model jest na rynku od blisko 6 lat a jest to newralgiczny punkt to producent a już na pewno prywatni producenci powinni pomyśleć nad jakimiś zestawami naprawczymi.  Smutny
kristofch
V.I.P
*

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...

« Odpowiedz #4 : Sobota, 12 Marzec 2011, 13:49 »

ostro Łohoho przynajmniej nie zardzewieje  lol

CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I  2010                                                                 
Suzuki SV650N
unibike viper gts
unicykl 20"
107KOMPRESOR
Klubowicz
*

« Odpowiedz #5 : Sobota, 12 Marzec 2011, 21:13 »

No i właśnie tego się obawiałem. Zapaćkałem dzisiaj całą kasetę ceramicznym smarem stałym w sprayu i jest trochę lepiej. Ciekawe tylko na jak długo? Swoją drogą skoro model jest na rynku od blisko 6 lat a jest to newralgiczny punkt to producent a już na pewno prywatni producenci powinni pomyśleć nad jakimiś zestawami naprawczymi.  Smutny

tylko ze ten samochod na prawde sie nie psuje. przynajmniej do 130kkm Łohoho

P107 SI GT  P206SW 207GTI
marysia
V.I.P
*

« Odpowiedz #6 : Sobota, 12 Marzec 2011, 21:38 »

CITROEN CREATIVE TECHNOLOGY   Łohoho
   lol szczena mi opadła...

Mój ropuch ma już pewnie coś koło 220 tysięcy. Lewarek jest faktycznie 'rozlatany' i przez to zdarza mi się nie wrzucić do końca biegu...
Chyba wiecie jak to jest myślisz że juz wskoczyło, puszczasz sprzęgło a tu zgrzyt. Bryyyy byle nigdy więcej bo aż zęby bolą.

Eizo
Użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Sobota, 12 Marzec 2011, 21:45 »

Już naprawiam - powitanie i prezentację Uśmiech Na razie na cały dzień jeżdżenia praktycznie luz bez zmian. Tzn jest właśnie lepiej. Pytanie na jak długo. A orientujecie się ile taka kaseta może kosztować w serwisie? Albo czy można ją dostać poza serwisem?
tom02
Klubowicz
*

« Odpowiedz #8 : Środa, 06 Kwiecień 2011, 22:20 »

Już naprawiam - powitanie i prezentację Uśmiech Na razie na cały dzień jeżdżenia praktycznie luz bez zmian. Tzn jest właśnie lepiej. Pytanie na jak długo. A orientujecie się ile taka kaseta może kosztować w serwisie? Albo czy można ją dostać poza serwisem?
Po za serwisem warto napisać do obcy44 Uśmiech

level
Użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Niedziela, 04 Kwiecień 2021, 18:16 »

Prosty patent na śrubę I jest sztywno Mrugnięcie

* 20210206_142325.jpg (1587.78 KB, 3264x1836 - wyświetlony 7208 razy.)
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: