bastek_24
Użytkownik

|
 |
« : Wtorek, 23 Sierpień 2011, 19:34 » |
|
Witajcie, Trapi mnie jedno, czy osoba o wzroście 176cm i więcej bez żadnego problemu zmieści się do Aygo i nie będzie ocierać głową o sufit?  Niby najlepiej osobiście to sprawdzić, ale na razie nie mam takiej możliwości.  Dzięki za odpowiedź PS: z góry przepraszam, jeśli taki temat już był - nie znalazłem owego.
|
|
|
|
|
|
|
maab
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #1 : Wtorek, 23 Sierpień 2011, 20:16 » |
|
Ja mam 190 cm, i w zasadzie jeżdżę bezproblemowo, jedynym problemem jest sygnalizacja świetlna, jako pierwszy zatrzymuję się nieco dalej by nie wykręcać karku, co niekiedy irytuje innych kierowców którzy najchętniej wepchneliby się przedemnie na te 2 metry które zostawiam przed sobą. O dach głową nie obcieram, no chyba że w kapeluszu, gdybym miał takowy....
|
|
|
|
Proszę nie strzelać do pianisty. Robi co może. (Oscar Wilde)
|
|
|
kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wtorek, 23 Sierpień 2011, 20:22 » |
|
bastek_24 proponuje umówić się na jazdę próbną... i sam się przekonasz że nie ma żadnego problemu... ew. proponuje jeśli chcesz możesz w moim sprawdzić 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Wtorek, 23 Sierpień 2011, 20:39 » |
|
Na razie jestem poza Białymstokiem, więc na razie nie będę się umawiał. ;-) Mój tato się wypowiedział, iż będzie to samochód za mały dla mnie i chce mi udowodnić, że to auto jest nieodpowiednie.  Ale ja jestem uparty i będę walczył, bo Aygo niesamowicie mi się podoba 
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #4 : Wtorek, 23 Sierpień 2011, 21:20 » |
|
jedz z ojcem do salonu na jazdę próbną  i wciśnij gaz do dechy... ojcu kopara opadnie na bank 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

był sobie kiedyś 107RC...
|
 |
« Odpowiedz #5 : Środa, 24 Sierpień 2011, 23:24 » |
|
ja mam 186 i do szybszej jazdy ustawiam fotel w pozycji o 1 ząbek od końca 
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
adrianlos
Posiadacz

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sobota, 27 Sierpień 2011, 20:20 » |
|
193cm żadnych problemów - czysta przyjemność 
|
|
|
|
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 13:14 » |
|
Witajcie znów, Nie będę zaczynał nowego wątku, więc napiszę tu ;-) Słuchajcie nadal mam wątpliwości, czy rzeczywiście nie jest to autko dla mnie za małe. Tym razem nie chodzi o wzrost - w środku sam czuję się odpowiednio, ale tu chodzi o resztę miejsc. Na pewno pasażer obok bez problemu da radę się zmieścić. Natomiast co z tyłem? Zapewne zero komfortu... Ech, mętlik w głowie totalny, zero zdecydowania. Czuję się jak baba w tej sytuacji!
|
|
|
|
|
|
|
tom02
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #8 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 13:24 » |
|
Witajcie znów, Nie będę zaczynał nowego wątku, więc napiszę tu ;-) Słuchajcie nadal mam wątpliwości, czy rzeczywiście nie jest to autko dla mnie za małe. Tym razem nie chodzi o wzrost - w środku sam czuję się odpowiednio, ale tu chodzi o resztę miejsc. Na pewno pasażer obok bez problemu da radę się zmieścić. Natomiast co z tyłem? Zapewne zero komfortu... Ech, mętlik w głowie totalny, zero zdecydowania. Czuję się jak baba w tej sytuacji!
Może tak. W ile osób będziesz jeździł zazwyczaj?Jakie dystanse dziennie będziesz robił?Jakie bagaże będziesz dziennie woził? Interesuje Cię 3D czy 5D?
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #9 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 13:35 » |
|
jak juz sie przymierzyles z przodu, to jaki problem dla Ciebie usiasc sobie tez z tylu i ocenic samemu? ;-) sam z tylu siedzialem tylko na postoju i ani glowa o sufit nie ocieralem, ani problemow z nogami nie mialem, nawet siadajac za samym soba (188cm). ale jak wpuscisz za siebie kolezanke w mini, to mozesz czuc jej kolana na plecach.. ;P
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #10 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 13:41 » |
|
Interesuje Cię 3D czy 5D?
osobiscie 5d bym odradzal wysokim kierowcom ze wzgledu na mocowanie pasow bezpieczenstwa (srodkowy slupek przesuniety do przodu)
|
|
|
|
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 15:09 » |
|
Może tak. W ile osób będziesz jeździł zazwyczaj?Jakie dystanse dziennie będziesz robił?Jakie bagaże będziesz dziennie woził? Interesuje Cię 3D czy 5D?
Zazwyczaj będę jeździł sam (teoretycznie, bo nigdy nie wiadomo, czy nikt mi nie wbije na "przejażdżkę" albo szybki powrót do domu  ). Odległość około 15km dziennie (takie minimum). Bagaże - torba do szkoły  . jak juz sie przymierzyles z przodu, to jaki problem dla Ciebie usiasc sobie tez z tylu i ocenic samemu? ;-) sam z tylu siedzialem tylko na postoju i ani glowa o sufit nie ocieralem, ani problemow z nogami nie mialem, nawet siadajac za samym soba (188cm). ale jak wpuscisz za siebie kolezanke w mini, to mozesz czuc jej kolana na plecach.. ;P
Przymierzyłem tylko C1 z przodu, tyłu mi się nie chciało, ja chyba wolę 5d, a to był 3d, choć ostatecznie bym się przemógł na 3d.  No właśnie i tu moja koleżanka w mini i ja mielibyśmy problem  Bo nikomu nie byłoby wygodnie jechać. O tyle dobrze, że Białystok jest mały!!!  Obawiam się też tej gołej blachy na zimę...
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #12 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 15:24 » |
|
Zazwyczaj będę jeździł sam (teoretycznie, bo nigdy nie wiadomo, czy nikt mi nie wbije na "przejażdżkę" albo szybki powrót do domu :D). Odległość około 15km dziennie (takie minimum). Bagaże - torba do szkoły :p. to czym Ty sie przejmujesz? ;-) ja robie 100km co 2 dzien w 3-4 osoby i jakos zyjemy.. ;P w trojke jest z tylu wystarczajaco miejsca, zeby sie rozlozyc z papierami, odpalic laptopa i pracowac... ;) Przymierzyłem tylko C1 z przodu, tyłu mi się nie chciało, ja chyba wolę 5d, a to był 3d, choć ostatecznie bym się przemógł na 3d. jesli masz zamawiac 5d, to koniecznie sie do takiego przymierz - ten slupek z pasem naprawde robi roznice. 8) No właśnie i tu moja koleżanka w mini i ja mielibyśmy problem :( Bo nikomu nie byłoby wygodnie jechać. O tyle dobrze, że Białystok jest mały!!! :lol to ile Ty chcesz tych kolezanek za jednym razem wozic? ;P za soba sadzaj kolege ;-) a kolezanki po przekatnej i obok ;P Obawiam się też tej gołej blachy na zimę...
a co by sie mialo z ta blacha dziac na zime?
|
|
|
|
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 15:48 » |
|
to czym Ty sie przejmujesz? ;-) ja robie 100km co 2 dzien w 3-4 osoby i jakos zyjemy.. ;P w trojke jest z tylu wystarczajaco miejsca, zeby sie rozlozyc z papierami, odpalic laptopa i pracowac...  I te osoby z tyłu nie narzekają na jakiś dyskomfort? ;-) jesli masz zamawiac 5d, to koniecznie sie do takiego przymierz - ten slupek z pasem naprawde robi roznice. Dzięki za uwagę, sprawdzę to na pewno. Ja nie jestem jakimś wysokim osobnikiem, więc pewnie nie będzie problemu, ale sprawdzę! to ile Ty chcesz tych kolezanek za jednym razem wozic? ;P za soba sadzaj kolege ;-) a kolezanki po przekatnej i obok ;P Oj, ze 3 to by się udało bez problemu!  Ale jak będzie trzeba jechać na imprezę to i więcej się zmieści na siłę, haha  a co by sie mialo z ta blacha dziac na zime?
Czy nie przepuszczałaby zbyt wiele zimna, by nie trzeba było ogrzewać samochodu pół godziny. 
|
|
|
|
|
|
|
tom02
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #14 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 15:52 » |
|
Na tak krótkim dystansie żadnego dyskomfortu nie ma. Jeżeli miałbyś jechać w 4 osoby i bagaże np koło 500 może być męczące dla osób z tyłu. Z zimnem to tak jak z każdym innym samochodem. Ale u mnie stosunkowo szybko się nagrzewa 
|
|
|
|
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 16:24 » |
|
Na tak krótkim dystansie żadnego dyskomfortu nie ma. Jeżeli miałbyś jechać w 4 osoby i bagaże np koło 500 może być męczące dla osób z tyłu. Z zimnem to tak jak z każdym innym samochodem. Ale u mnie stosunkowo szybko się nagrzewa  W 4 osoby do szkoły to na pewno nie ;-) Ale z 40km przy okazji imprez w 4 osoby by się wyjeździło  Aha, i jeszcze pytanie - jakieś niedrogie instalacje na iPoda/iPhone'a do fabrycznego radia? Najlepiej bez modyfikacji wnętrza. Ktoś ma jakiś pomysł?
|
|
|
|
|
|
|
odl
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #16 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 16:41 » |
|
Aha, i jeszcze pytanie - jakieś niedrogie instalacje na iPoda/iPhone'a do fabrycznego radia? Najlepiej bez modyfikacji wnętrza. Ktoś ma jakiś pomysł?
jesli masz wybor, to nie bierz drogiego, fabryczneo radia, ktore badziewnie gra, tylko kup sobie jakies porzadne np. od pioneera z obsluga ipoda za pol ceny fabrycznego i do tego ramke za kilkanascie zl, zeby ladnie wygladalo w konsoli ;-)
|
|
|
|
|
|
|
tom02
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #17 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 17:11 » |
|
A jeżeli chcesz koniecznie fabryczne radio to zwykły kabel jack :PP
|
|
|
|
|
|
|
bastek_24
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 19:14 » |
|
jesli masz wybor, to nie bierz drogiego, fabryczneo radia, ktore badziewnie gra, tylko kup sobie jakies porzadne np. od pioneera z obsluga ipoda za pol ceny fabrycznego i do tego ramke za kilkanascie zl, zeby ladnie wygladalo w konsoli ;-)
Na razie muszę mieć samochód by kupować nowe radio!  Poluję na autko używane, nie z salonu, stąd pytanie o radio fabryczne, bo takowe zapewne będzie od razu. Inwestycja jest i tak dość spora, bo kwota ~15 tysięcy jest dość spora jak na pierwsze auto, więc nie chcę więcej obciążać budżetu ;-)
|
|
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 19:16 wysłane przez bastek_24 »
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

|
 |
« Odpowiedz #19 : Niedziela, 18 Wrzesień 2011, 19:45 » |
|
w komisie przy salonie Toyoty w Białymstoku jest Aygo (dziś widziałem) - czerwone 5D poliftowe 
|
|
|
|
|
|
|
|