kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sobota, 01 Wrzesień 2012, 12:45 » |
|
pod profesjonalem Win7 w wersji 64 bit powinno pójść, a jak nie to zainstaluj Xp-eka na jakimś wirtualu (VMware)
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

Peugeot 107, 1.0 trendy & Zafira 1.9 cdti
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sobota, 01 Wrzesień 2012, 14:00 » |
|
własnie słyszałem, że pod win7 prof chodzi ładnie ...a ja mam wersje 'home'. Słyszczałem tez o wirtualnym XP ......ale ja jestem informatycznym laikiem ....także nie poradzę sobie sam na pewno....
|
|
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #22 : Sobota, 01 Wrzesień 2012, 16:20 » |
|
Ja mam 7 x64 i jakoś jeszcze się nie spotkałem z aplikacją, która by nie działała... przecież powinna być pełna kompatybilność. Próbowałeś uruchamiać w trybie zgodności i jako administrator?
|
|
|
|
|
|
|
agrestrybnik
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #23 : Sobota, 01 Wrzesień 2012, 16:36 » |
|
polowa programow na siudemce nie chodzi w moim przypadku, cza najnowsze specjalne wersje sciagac
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #24 : Sobota, 01 Wrzesień 2012, 16:42 » |
|
tak uruchamiałem w trybie zgodności i jako admin, podobnie jak koledze wiele programów mi nie chodzi, np też diagnostyczy VAG jak miałem fabię
|
|
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #25 : Niedziela, 02 Wrzesień 2012, 10:09 » |
|
No to albo ja mam szczęście, albo wy pecha 
|
|
|
|
|
|
|
bogdanan
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #26 : Czwartek, 01 Listopad 2012, 17:41 » |
|
Zakupiłem ELM 327 podłączyłem do Aygo i działa  poniżej parę fotek:     Jak rozpoznam możliwości interfejsu to może zrobię fotorelację, jeżeli będzie zainteresowanie. Używam softu pod androida (zakupiony legalnie). Przetestuję sprzęt na innych aplikacjach jak znajdę trochę wolnego czasu
|
|
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01 Listopad 2012, 17:43 wysłane przez bogdanan »
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #27 : Czwartek, 01 Listopad 2012, 19:36 » |
|
O, na telefonie to fajna sprawa  Są softy na inne systemy, czy tylko Android?
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czwartek, 01 Listopad 2012, 20:36 » |
|
na windowsa mobile są 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
bogdanan
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #29 : Czwartek, 01 Listopad 2012, 22:12 » |
|
Są też na nokie (Symbian), linuxa, itp. Jest tego sporo. Mój interfejs jest na BT, niektórzy mogą mieć problemy z ustawieniem portu (soft na laptopy z windowsem), na wszystko jest sposób 
|
|
|
|
|
|
|
kaliope
SUPER MODERATOR

|
 |
« Odpowiedz #30 : Piątek, 02 Listopad 2012, 11:00 » |
|
Rozumiem, że używasz Torque. Jak sie sprawuje? możesz się łączyć z innymi niż silnik podzespołami? np abs? airbagi? wspomaganie?
|
|
|
|
|
|
|
bogdanan
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #31 : Piątek, 02 Listopad 2012, 12:22 » |
|
Rozumiem, że używasz Torque. Jak sie sprawuje? możesz się łączyć z innymi niż silnik podzespołami? np abs? airbagi? wspomaganie?
Tak Torque Pro. W zależności jakie autko posiada czujniki, jakie możliwości ma ECU autka taki mam dostęp. Na zrzucie z ekranu umieściłem czujniki rozpoznawalne w Aygo. Póki co nic innego nie znzlazłem. Podłączałem sprzęt do Vengi i tam było duuuużo więcej możliwości. Dajcie mi trochę czasu zrobię fotorelację. Mam też kilka innych aplikacji również na laptopa(Windows), jak ogarnę trochę to odezwę się. Mam też interfejs do Octavii, korzystam w tym przypadku z softu VAG i praktycznie mam dostęp poprzez ten interfejs do wszystkiego w autku. Do innych podzespołów nie dotarłem oprócz tych powiązanych z silnikiem EDIT Edytowane na prośbę usera. Archer
|
|
« Ostatnia zmiana: Piątek, 02 Listopad 2012, 18:53 wysłane przez ArcherPAF »
|
|
|
|
|
turtur
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #32 : Poniedziałek, 19 Listopad 2012, 22:24 » |
|
Witam.Czy ktos z szanownych forumowiczow wie jakim programem usune mrygajaca kontrolke poduszek w mojej cytrynce?Posiadam kabel ELM 327 pod usb. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

był sobie kiedyś 107RC...
|
 |
« Odpowiedz #33 : Poniedziałek, 19 Listopad 2012, 22:36 » |
|
a czym jest ona spowodowana?? bo normalnie PCMScanem spokojnie ją usuniesz.
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
altair
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #34 : Wtorek, 20 Listopad 2012, 14:43 » |
|
Zakupiłem ELM 327 podłączyłem do Aygo i działa  Czy Torque Pro po podłączeniu do Aygo pokazuje chwilowe / średnie spalanie? Bardzo mnie interesuje taka możliwość 
|
|
|
|
|
|
|
bogdanan
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #35 : Wtorek, 20 Listopad 2012, 19:28 » |
|
Zakupiłem ELM 327 podłączyłem do Aygo i działa  Czy Torque Pro po podłączeniu do Aygo pokazuje chwilowe / średnie spalanie? Bardzo mnie interesuje taka możliwość  Tak pokazuje. Na poczatku tworzysz profil auta (pojemność silnika,ciężar auta, rodzaj paliwa, pojemność zbiornika, max. wartość skali obrotomierza, cena benzyny, ewentualna korekta średnicy oryginalnych kół jeżeli mamy nieoryginalne , itp.). Jeżeli wydaje nam się że źle wskazuje to można wprowadzić korektę zużycia paliwa poprzez współczynnik Do końca jeszcze nie rozgryzłem, żona jeździ i jeździ, ja zapewniam tylko serwis (tylne fartuchy razem z nadkolami, boczne listwy ochronne, wymiana świec zapłonowych, woskowanie karoserii, listwy na progi, konserwacja podwozia - niedługo osłona silnika i wyciszenie drzwi i tyłu)
|
|
|
|
|
|
|
turtur
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #36 : Wtorek, 20 Listopad 2012, 23:11 » |
|
a czym jest ona spowodowana?? bo normalnie PCMScanem spokojnie ją usuniesz.
Witam. mryganie poduchy pojawilo sie rano po ulewnej nocy z tylu za kierowca bylo pelno wody masakra jakas auto ma zona od niedawna i sie juz denerwuje .Mam program PCMScan ale nie wim gdzie w nim szukac opcji bledu poduchy czy w diagnostyka,performance,narzedzia,ustawienia,konsola? Jak bys mnie kolego mogl naprowadzic to bym byl Ci wdzeczny i zona tez  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #37 : Wtorek, 20 Listopad 2012, 23:37 » |
|
Pełno wody, może przez drzwi, albo z bagażnika jakimś dziwnym trafem... poczytaj jest sporo o tym u nas.
|
|
|
|
|
|
|
ArcherPAF
Administrator

był sobie kiedyś 107RC...
|
 |
« Odpowiedz #38 : Środa, 21 Listopad 2012, 00:23 » |
|
oczywiście że w dianostyce... tam gdzie kasujesz błędy "check engine" powinien Ci wyskoczyć... ale skoro to stały błąd, to nie wykasujesz go nijak...
|
|
|
|
Pzdr from ŁDZ, Basiu
P 508'SW 2.0 BlueHDi 160KM EAT8 RP 2019 (służbowóz) VW Bettle Cabrio Design 1.2THP+ RP 2014(Żonowozideł)
Były: P 107 RC 1.0+, P 207 SW Premium 1.6 HDi 92 KM Euro 5, P 308 R SW ACTIVE 1.6 e-HDI 112KM STT, P V-Clic 50ccm S 9-3 II Convertible Vector "2.0T+" MY04 , S 9-3 II SportCombi Linear "1.9TiDS" MY06
|
|
|
Ogon
Użytkownik

Keep calm and clutch kick
|
 |
« Odpowiedz #39 : Środa, 05 Grudzień 2012, 21:38 » |
|
Cześć Ostatnio strasznie mnie korci, żeby podłączyć cytrynkę pod laptopa. Znalazłem taki kabelek diagnostyczny http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-elm-327-bmw-z8-citroen-c1-c2-i2672192668.htmlNiby 50 zł a zabawy będzie po uszy. Jego ciekawsze funkcje (żywcem zerżnięte z opisu): Odczytywanie i kasowanie błędów OBD - II Kasowanie lampki CHECK ENGINE Odczyt kodów błędów oczekujących, kiedy lampka MIL się jeszcze nie pali Odczyt kodów błędów zarejestrowanych, które spowodowały zapalenie lampki MIL Odczyt kodów błędów ogólnych i charakterystycznych producenta Podgląd zamrożonych ramek - FREEZE FRAMES Monitorowanie parametrów silnika w czasie rzeczywistym - LIVE DATA Odczyt parametrów online Sprawdzanie znaczenia kodów błędów Pomiar mocy silnika w koniach mechanicznych Pomiar parametrów m.in. prędkość od 0 do 100km/hCo o tym myślicie? Ktoś się już w to bawił? Czy bardzo trudno używa się programów do diagnostyki? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|