aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #20 : Niedziela, 27 Kwiecień 2014, 15:56 » |
|
To w końcu wam za twardo czy za miękko? Chyba się zgubiłem 
|
|
|
|
|
|
|
scifo
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Niedziela, 27 Kwiecień 2014, 20:10 » |
|
Ni za twardo, ni za miękko. Podstawa to tarcie=przyczepność czyli opona + rodzaj nawierzchni.
|
|
|
|
|
|
|
cookie
Maniak

Sprzedam wózek Mutsy Urban Rider.
|
 |
« Odpowiedz #22 : Niedziela, 27 Kwiecień 2014, 21:50 » |
|
Za twardy amor do zbyt miękkiej sprężyny. Z opona i asfaltem to nie ma nic wspólnego.
|
|
|
|
|
|
|
aygo_driver
Klubowicz

|
 |
« Odpowiedz #23 : Poniedziałek, 28 Kwiecień 2014, 00:43 » |
|
Czyli wyjściem są sportowe sprężyny 
|
|
|
|
|
|
|
kristofch
V.I.P

C1 3D WHITE...troche gorsche małe porsche...
|
 |
« Odpowiedz #24 : Poniedziałek, 28 Kwiecień 2014, 12:39 » |
|
czyli konkluzja stara jak świat  lepiej mieć twardo niż miękko 
|
|
|
|
CITROEN C1 3D WHITE Noir Caldera 1.0 VVT-I 2010  Suzuki SV650N unibike viper gts unicykl 20"
|
|
|
cookie
Maniak

|
 |
« Odpowiedz #25 : Poniedziałek, 28 Kwiecień 2014, 13:42 » |
|
czyli konkluzja stara jak świat  lepiej mieć twardo niż miękko  Ja nie lubię kompromisów. Amory w tym samochodzie powinny być fabrycznie odrobine miększe. Tak jak pisałem, w moim przypadku problem z abs-em całkowicie zniknął po około 30 tys. km.
|
|
|
|
|
|
|
sebekian
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #26 : Piątek, 30 Wrzesień 2016, 16:24 » |
|
A tak wracając do ABS, żonie zapaliły sie kontrolki ABS i wykrzyknik. Sprawdzam objawy, słychać podczas jazdy jakby pompa ABS cały czas działała, prz hamowaniu ściąga w prawo. Po jakimś czasie zapalają sie kontrolki i cały układ ABS przestaje działać ale jednocześnie hamuje normalnie bez ściągania . Miał ktoś moze podobna sytuacje ? Pewnie czujnik albo pompa padła ale jestem ciekawy czy podobne problemy sie już pojawiały u kogoś
|
|
|
|
|
|
|
cookie
Maniak

|
 |
« Odpowiedz #27 : Niedziela, 16 Październik 2016, 18:07 » |
|
Skoro przechodzi test statyczny i dopiero przy hamowaniu wywala błąd to ja obstawiał łożysko piasty do wymiany na tym kole, którego czujnik zgłasza błąd.
|
|
|
|
|
|
|
nikoxxx1
Newbie

|
 |
« Odpowiedz #28 : Poniedziałek, 16 Marzec 2020, 16:17 » |
|
Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie miałem awarie czujnika ABS w przednim kole Peugeot 107 choć wszystkie trojaczki mają takie same, powiem tak wymiana niby prosta, śruba mocująca czujnika odkręciła się bez problemu, natomiast czujnik zapieczony na amen, ja urwałem górna część na podstawie nowego czujnika oznaczyłem długość wiercenia i pozostała część rozwierciłem tym oznaczonym wiertłem , następnie resztki wyrwałem cienkimi kombinerkami następnie czyszczenie otworu papierem ściernym,cała robota zrobiona na parkingu, pisze gdyby ktoś robił to niech nie próbuje wyciągnąć tego bo był bardzo mocno zapieczony tylko odrazu urwać i wiercić
Pomysły takiego typu jak podmiana w celu sprawdzenia danego czujnika, szczerze nie polecam bo na bank któryś się urwie
Zapomniałem dodać że po oczyszczeniu otworu nowy czujnik trzeba nasmarować i delikatnie wbić bo inaczej nie wejdzie, dlatego pewnie po kilku latach i rdzy w zwrotnicy nie ma szans na jego wyciągnięcie bez urwania i wiercenia
|
|
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 17 Marzec 2020, 12:21 wysłane przez nikoxxx1 »
|
|
|
|
|
|