no nareszcie.. zn贸w jakie艣 pytania o audio...
radzi艂bym na pocz膮tku poczyta膰 troszk臋 forum, bo temat instalki fabrycznej oklepali艣my z ka偶dej strony.
no ale wracaj膮c do Twoich pyta艅:
zawsze warto wymieni膰 g艂o艣niki z serii na inne "lepsze", w gamie wsp贸艂osiowych g艂o艣nik贸w 艣rednicy 10cm wyb贸r jest przeogromny. Ka偶de g艂o艣niki za ~100PLN dadz膮 niepor贸wnywalny efekt (oczywi艣cie s膮 te偶 dro偶sze, ale wy偶ej to ja ju偶 sensu nie widz臋)...
trzeszczenie b臋dzie zawsze a lepszymi g艂o艣nikami tylko podniesiesz jego granic臋... jest to spowodowane zniekszta艂ceniami jakie generuje ko艅c贸wka mocy w radiu fabrycznym oraz zak艂贸ceniami spowodowanymi jako艣ci膮 i grubo艣ci膮 fabrycznych kabli (a raczej w艂os贸w
)
Skrzynia, nie tuba Jacku. Tuba (jakakolwiek by nie by艂a) to jeden wielki shit - je艣li kto艣 chce uzasadnienie to b臋dzie w innym temacie.
No i co do skrzyni w trojaczku to s膮 r贸偶ne warianty przedstawione przeze mnie w odpowiednim temacie... Jacek przeciera艂 szlaki skrzynki w fabrycznej instalce wi臋c to jego trzeba pyta膰... ponadto du偶o te偶 we wspomnianym temacie zosta艂o ju偶 napisane na ten temat.
niestety musze ci臋 zmartwi膰 ale podstawowe modele Pioneer'a czy Alpine'a kosztuj膮 pod 300 pln - Pietras m贸wi艂 pewnie o takich z serii przynajmniej 4xxx lub najlepiej 6xxx - wtedy zn贸w ka偶dy odczuje r贸偶nice w jako艣ci d藕wi臋ku.
Ja za fabryk臋 mia艂em Blaupunkty bgx bodaj... bud偶et贸wka... nie umywa si臋 do Infinity Pietrasa (ale za to kosztowa艂y 70pln)
PS
radio fabryczne nie ma rca... ale rca to najlepsze wyj艣cie do pod艂膮czenia suba... aktywki czy niekt贸re wzmaki maj膮 mo偶liwo艣膰 podawania sygna艂u przez kable g艂o艣nikowe)